İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurumu Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu başkanlığında toplandı.Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı Nisan ayı toplantısı, Valilik toplantı salonunda Kurul Başkanı Vali...

İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurumu Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu başkanlığında toplandı.

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı Nisan ayı toplantısı, Valilik toplantı salonunda Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu başkanlığında yapıldı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu’nun yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Daşgın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Fikret Artıran, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Birgül Çiftçi, İl Ticaret Müdür Vekili Mehmet Demirtaş, sendika temsilcileri, GEKA temsilcisi katıldı.

Toplantıda yaptığı açıklamada kurumların birbiri ile irtibat halinde olması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu: “Birlikte hareket etmek çok önemli. Yapmak istediğimiz çalışmaları irtibatta olduğumuz kurumlara detaylı bir şekilde sunmalıyız.”

Muğla’daki çalışma sektörleri ile ilgili bir değerlendirme yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ise: “ İlimizin önemli sektörlerinden biri mermercilik fakat ilimizde bu sektörde çalışmak isteyen kişi sayısı fazla değil. Bunun nedeni vatandaşlarımızın turizm sektörüne yönelmesi. Turizm sektöründe çalışan vatandaşlarımız turizm sezonunun bitmesiyle işsiz kalmaktadır. Bu da işsizlik sigortası ödemesinin artmasına neden olmaktadır. 2013 yılında 4 bin 989 kişiye 17 milyon lira işsizlik sigortası ödendi.” ifadelerini kullandı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olarak 2014 yılında yapılacak çalışmalardan da bahseden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli: “ Mesleki teknik geziler yaparak meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizin vizyon sahibi olmalarını, kendilerine hedefler koymalarını amaçlıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız eğitim planlarımızı da en iyi şekilde uygulamak istiyoruz. ” dedi.

2013 yılında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olarak yapılanlar da değerlendirildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.