İŞTE O ZAMAN TADINDAN YENMEZ! Flora- ECE HAMAMCI

Ece Hamamcı - FLORA

Yağmur yağınca insanların hissettikleri farklıdır. Kimisi havanın kapalı olmasından, ayaklarının ıslanmasından rahatsız olurken, kimisi yağmurun tadını çıkartmaya bakar. Sıcak bir yuvanız, yiyecek sıcak bir ekmeğiniz var ise havanın kapalı olması ya da ayaklarınızın ıslak olması çok da önemli değildir. Havanın kapalı olmasından şikayet eden insan gurubu da üçe ayrılıyor. Kalacak yeri olmayıp, yağmur başlayınca ne yapacağını düşünen insanlar, yağmurdan şikayet eden insanlar ve kalacak yeri olmayanları düşünen insanlar.

Sabah uyandığımız da, pencereden bakıp ''Of bugün de yağmur yağıyor!'' diye düşünmek  yerine; '' Kalacak yeri olmayanlar şimdi ne yapacak?'' diye düşünmek yaşadığınız yuvanın değerini arttıracaktır. Beğenmediğimiz hayat, dışarıda kalan insanların hayali olabilir. Sıcak bir ev, yatacak bir yatak, yiyecek bir ekmek, kuru bir çorap! Aslında söylemesi ve düşünmesi ne kadar kolay. Ayakların mı ıslandı? İllaki kuru bir yedek ayakkabın vardır. Defalarca halimize şükretmemiz, hayatımızdan mümkün olduğunca memnun olmamız lazım. Başımıza gelmediği için sürekli düşünemeyebiliriz. Ama hiç düşünmemek; kendi hayatınmızdaki memnuniyetsizlikleri arttırır, sürekli bir şeyler beklersiniz. ''Tepemizde çatımız var'' cümlesi, şu kış aylarında en büyük zenginlik!

Yağmur aynı zamanda bereket demektir. Su kaynağıdır, bitkilerin yetişmesi, ayakta kalabilmesi için bir etkendir. Kısaca yağmur hayattır aslında. Yağmur yağdığında caddeler sokaklar temizlenir, yağmurun ardından kokan toprak kokusu(hala kokacak bir toprak bulunursa!) huzur verir. İşte yağmurun tadı!

Yağmur güzeldir aslında; evsizlere yardım eli uzatsak onlara da bir çatı, sıcak bir yemek, giyecek kuru kıyafetler verebilsek çok daha güzeldir. Her iyi yönünü gösterir işte o zaman. Su kaynaklarımız olur mesela, bitkilerimiz kurumaz, ormanlarımız hayatta kalır. İnsanlık olarak diğer insanlara yardım edersek yağmurun tadından yenmez işte(!) O zaman yaşadığız hayat; hayal olmaktan çıkar ''Of bugün de yağmurlu'' cümlesini kurmayız. Bir kaç hayata bile dokunabilsek, pencereden baktığınızda vijdanımız gülümseyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum