İstasyon Baskını davasında beraat

3 ayrı cinayetten 3 ağırlaştırılmış hapis cezası alan Salim Olaş, kanlı istasyon baskını davasında da 2 ayrı cinayetten yargılanıyordu. Salım Olaş bu davanın 4’üncü duruşmasında beraat etti.Fethiye ilçesinde bir petrol...

İstasyon Baskını davasında beraat

3 ayrı cinayetten 3 ağırlaştırılmış hapis cezası alan Salim Olaş, kanlı istasyon baskını davasında da 2 ayrı cinayetten yargılanıyordu. Salım Olaş bu davanın 4’üncü duruşmasında beraat etti.

Fethiye ilçesinde bir petrol istasyonunu basarak iki pompacıyı öldürdüğü iddiasıyla Fethiye Ağır ceza mahkemesinde yargılanmakta olan Salim Olaş 4. duruşmada Antalya L’tipi kapalı ceza infaz kurumu ile telekonferans sistemiyle bağlanıp yargılanması devam ederken duruşmada savcının mütalaası dinlenip beraat kararı verildi.

Fethiye’de 10 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen olayda, Fethiye - Antalya karayolunun 15. kilometresinde bulunan bir benzin istasyonunu sabaha karşı basan bir kişi, pompacı Asım Dağlı’yı (30) dinlenme yerinde öldürüp, Pompacı Mustafa Kökçü’yü de (30) 48 FM 992 plakalı otomobilinin şoför koltuğunda ağır yaralamıştı. Kökçü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Tam 7 yıl önce işlenen faili meçhul cinayetle ilgili dosya Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tekrar açılıp 2 pompacıyı daha önce 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla Fethiye ağır ceza mahkemesi tarafından 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen halen Antalya'da cezaevinde tutuklu bulunan Salim Olaş’ın öldürdüğü iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

Tutuklu sanık Salim Olaş geçtiğimiz duruşmalardan birinde Antalya’dan Fethiye’ye getirilip ifade verirken suçlamaları kabul etmemişti. Davanın 4. duruşmasında ise karar çıktı.

Fethiye Ağır ceza mahkemesindeki duruşma için Salim Olaş Antalya L’tipi kapalı ceza infaz kurumu ile ses görüntü bilişim bağlantısı kurulup duruşmaya devam edildi. Duruşmada olay günü kanlı infazın yapıldığı benzin istasyonuna ilk gelen ve olayı ilgililere haber veren Ş.K isimli tanık dinlendi.

Savcı mütalaasında 2 kez kasten adam öldürmek suçundan dava açılan Salim Olaş'la ilgili delil olmaması nedeniyle beraatını istedi. 5 dakika ara verilen duruşmanın ardından Salim Olaş'ın Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü'yü öldürdüğü ile ilgili mevcut delil olmadığı anlaşıldığından ayrı ayrı beraatine karar verirken O.D hakkında iftira atmaktan dolayı 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Cumhuriyet savcılığına yazı yazılıp Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü'nün katil ya da katillerinin yeniden inceleme ve araştırma yapılmasına da karar verdi.

Salim Olaş'ın beraat kararı duruşmayı izleyen Ahmet Dağlı'nın yakınlarını üzüntüye boğdu. Ahmet Dağlı'nın yakınları katillerin bulunmasını istiyoruz. Kim yada kimler tarafından öldürüldü bilmiyoruz. 7 yıl geçti. Katiller hala dışarıda" diye konuştular.

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.