İSRAİL SALDIRILARI KONVOYLA PROTESTO EDİLDİ

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki saldırıları kınamak adına ortak basın açıklaması gerçekleştirilerek, ardından konvoyla protesto edildi.Anadolu Gençlik Derneği...

İSRAİL SALDIRILARI KONVOYLA PROTESTO EDİLDİ

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki saldırıları kınamak adına ortak basın açıklaması gerçekleştirilerek, ardından konvoyla protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Muğla Şubesi, Milli Gençlik Vakfı (MGV), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Muğla İl Temsilciliği, İrfan Derneği Muğla Şubesi, Diyanet-Sen Muğla Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti, Önder Muğla İl Temsilciliği, Muğla Kültür Eğitim Vakfı (MUKEV), Cihannüma Derneği, Muğla Ensar Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muğla Derneği, Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Milli Gazete temsilcileri ile Memur-Sen Muğla İl Başkanlığı’na bağlı tüm sendikalar İsrail’in Mescid-i Aksa’daki saldırılarını kınamak adına Kudüs konvoyunda bir araya geldi.

Eski otogar karşısında toplanan sivil toplum kuruluşları, konvoy öncesi basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kudüs konvoyunda buluşuyoruz adı altında 81 ilde eş zamanlı düzenlenen kınama programında “Kudüs’ün kurtuluşu ümmetin kurtuluşu olacaktır” denildi.

“200’E YAKIN FİLİSTİNLİ KARDEŞİMİZ ŞEHİT OLDU”

AGD-MGV Muğla Şube Başkanı Sefa Muhammet Saltan’ın yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Terör örgütü İsrail, 1948 yılından itibaren sistemli olarak devam ettirdiği saldırı ve katliamlarında; Filistinli kardeşlerimizi şehit etmeye, evlerinden ve topraklarından çıkarmaya, masum insanları tutuklamaya, tecavüz, küstahlık ve şımarıklığına Dünya kamuoyunun gözü önünde devam etmektedir. Terör örgütü İsrail’in mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı’nda devam ettirdiği saldırılarda; 200’e yakın Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Şehit olanların 60’ı çocuk yaşta Filistinli kardeşlerimiz. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür. İşbirlikçi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Siyonizm’in kölesi olmuş ülkeler ise gerçeği görmeme hususunda bizleri şaşırtmamaktadırlar. Bu devletler kurulduğu günden bu yana batılın yanında yer olmaya devam etmişler, katliamlara ortak olmuşlar ve yaşananlara sessiz kalmışlardır.”

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, NATO, ABD VE AVRUPA BİRLİĞİ DESTEK OLUYOR”

Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği terörist İsrail’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olduğunu söyleyen Başkan Saltan, “Bu kuruluşların İslam alemine ve insanlığa zerre kadar faydası yoktur. Kuruluş amaçları Terörist İsrail’i yaşatmak ve İsrail’in terör örgütü olarak Dünya’ya hükmetmesine zemin hazırlamaktadır. Bu işbirlikçi Siyonist örgütlere karşı bir an önce İslam Birliği’nin kurulması gerekmektedir. Bunun yanında ülkemizde yer alan ABD’nin ve Siyonist yapıların İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere üstlerinin bir an önce kapatılması gerekmektedir. Öte yandan Terörist İsrail ise vicdan sahibi insanlara haber ulaştırma noktasında çalışmaya yapan basın kuruluşların binalarına saldırmaktadır. İşgalcilerle birlikte Filistinli kardeşlerimize yapılan haince saldırıların, ilk Kıblegahımız Mescid-i Aksa’ya karşı küstah baskınların ve tecavüzlerin Dünya kamuoyunda yer almaması için gayret göstermektedir. Ancak saldırıların başladığı ilk günden itibaren Türkiye ve İslam ülkeleri başta olmak üzere Dünya’nın dört bir noktasından Filistinli kardeşlerimize destek mesajları gelmekte, hangi dinden ya da ırktan olursa olsun vicdan sahibi insanlar ellerinde Filistin bayrakları ile meydanlara inip, hep bir ağızdan İsrail’in terörist olduğunu haykırmaktadır” dedi.

“MÜSLÜMANLAR EN BÜYÜK TOKADI YAKINDA VURACAK”

AGD-MGV Muğla Şube Başkanı Sefa Muhammet Saltan şöyle devam etti:

“Tarih boyunca görüldüğü gibi yenileceklerini anlayan zalimler, azgınlıklarını şiddetlendirmiştir. Tüm azgınlıklarına, şiddetli saldırılarına rağmen ise yenilmişlerdir. Çünkü onların akıl edemedikleri bir şey vardır; O da Allah’a karşı savaşan herkes yenilecektir ve Allah’tan başka güç yoktur. Terör örgütü İsrail’in işgal ettiği Kudüs ve Filistin topraklarından sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan İsrail’e, Filistinli kardeşlerimiz ve birlik içerisinde olan Müslümanlar en büyük tokadı yakında vuracaklardır. Dünya’ya ve bölgeye huzur ancak ve ancak Terörist İsrail’in yok olmasıyla gelecektir. Bugün Peygamber Efendimiz (sav)’in başlattığı kutlu yolculuğun izinden giden Hz. Ömer’in, Selahaddin Eyyubilerin, Yavuzların, Abdülhamitlerin, Hasan El Bennaların, Seyit Kutupların, Necmettin Erbakanların, Şeyh Ahmet Yasinlerin, Filistinli direniş önderlerin devam ettirdiği büyük Kudüs yürüyüşünde bayrağı teslim alma vaktidir.”

“ZAFER İSLAM’INDIR, ZAFER YAKINDIR”

Başlatılan mücadelenin başta Kudüs olmak üzere tüm İslam beldeleri ve mazlum coğrafyalar kutlu bir zaferle Siyonizm'den kurtulana dek devam edeceğini belirten Başkan Saltan, “Cenab-ı Allah, Filistinli kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Özgür Mescid-i Aksa ve Filistin için direniş gösteren kardeşlerimize güç ve kuvvet versin. Allah burada toplanan kardeşlerimize, Özgür Mescid-i Aksa'da omuz omuza namaz kılmayı nasip etsin. Özgür Filistin topraklarında kardeşlerimizle beraber bir arada olmayı nasip etsin. Yaptığımız dualar tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olsun. Zafer İslam’ındır, zafer yakındır” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından program, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Türk ve Filistin bayraklarıyla konvoy gerçekleştirilerek son buldu.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.