İspanya Heyeti, MUTSO’yu ziyaret etti

Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Muğla ile kardeş şehir olarak eşleşen İspanya’nın Castilla La Mancha bölgesinden ilimize gelen heyet, MUTSO’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette yapılabilecek ortak projeler hakkında...

İspanya Heyeti, MUTSO’yu ziyaret etti

Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Muğla ile kardeş şehir olarak eşleşen İspanya’nın Castilla La Mancha bölgesinden ilimize gelen heyet, MUTSO’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette yapılabilecek ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” bünyesinde yürütülen Şehir Eşleştirme Programı kapsamında 14-16 Nisan tarihlerinde, pilot valilikler ve AB yerel yönetimlerinin katıldığı bir Şehir Eşleştirme Çalıştayı gerçekleştirilmişti.

Muğla’yı temsilen İl AB Daimi Temas Noktası olarak Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in katıldığı çalıştayda Muğla, eko turizm konusunda İspanya Castilla La Mancha ile eşleşmişti. Şehir Eşleştirme Programı kapsamında karşılıklı çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi kararlaştırılıp 16-20 Haziran tarihleri arasında Muğla’dan bir heyet İspanya’ya çalışma ziyaretinde bulunmuştu.

Sotos: “Karşılıklı işbirliğine önem veriyoruz.”

Muğla ve Castilla La Mancha bölgelerinin ekonomik yapıları, olası işbirliği alanları, ortaklık ile yürütülebilecek olan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sırasında konuşan MUTSO Başkan Yardımcısı Dişcigil: “Biz MUTSO olarak üyelerimize faydalı olmak ve şehrin ekonomik refahı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeniliklere açığız ve Muğla olarak dışarıya açılmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu kapsamda sizleri burada ağırlamak ve böylesi bir çalışmayı gerçekleştiriyor olmak son derece önem taşıyor. Bizler MUTSO olarak her zaman işbirliğine açığız ve inanıyorum ki birlikte çok güzel projelere imza atacağız.” ifadelerine yer verdi. Castilla La Mancha bölgesinin Ar-Ge çalışmaları yaptığı, özellikle yenilenebilir enerji kaynakları hakkında düşüncelerini aktaran Dişcigil, “Castilla La Mancha bölgesinin özellikle yenilenebilir enerji kaynakları ve zeytin karasuyu problemi ile ilgili deneyimlerinin bizimle paylaşılması, bölgemizin bu konulardaki sıkıntılarına çözüm bulunabilmesi aşamasında oldukça önemli katkılar sağlayacaktır. Aynı şekilde Muğla ekonomisinin lokomotif sektörleri olan mermer, yaş sebze-meyve, çam balı ve zeytinyağı sektörleri hususunda yapılabilecek ortak çalışmaları değerlendirmeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Sonrasında söz alan IPEX Çalışma ve Ekonomi Bakanlığı Dış Tanıtma Enstitü Müdürü Angel Prieto Sotos, Muğla’yı yerinde görüyor olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Karşılıklı işbirliğine önem veriyor ve Muğla ile güzel projeler yapabileceğimizi düşünüyoruz. İhracat çalışmalarını birlikte yürütebilir ve Avrupa ülkelerine gerçekleştireceğiniz ihracat çalışmalarında bizi bir kapı olarak kullanabilirsiniz.  Özellikle bal, zeytinyağı ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında yine karşılıklı olarak deneyim ve tecrübelerimizi aktarabilir ve eğitimler düzenleyebiliriz.”

Konuşmalar sırasında Castilla La Mancha Brüksel Temsilcisi Javier Fernandez Panadero ise, Avrupa Birliği projelerinde ortak üye arayışında Muğla ve MUTSO üyelerine öncelik verebileceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.