İŞLETMELERE PROJE ÇAĞRISI

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, AB’nin Kapasite Geliştirme Faaliyetleri ile ilgili proje hazırlamak isteyen işletmelere yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek işletmeler proje çağrısı yaptı.AB...

İŞLETMELERE PROJE ÇAĞRISI

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, AB’nin Kapasite Geliştirme Faaliyetleri ile ilgili proje hazırlamak isteyen işletmelere yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek işletmeler proje çağrısı yaptı.

AB Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı Avrupa İşletmeler Ağı İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı toplantısı, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Salonunda yapıldı. Toplantıya vali Yardımcısı Fethiye Özdemir, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ve işletme temsilcileri katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, proje hazırlamak isteyen işletmelere çağrıda bulunarak, “Oda olarak proje hazırlamak isteyen işletmecilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Odamızda ab proje birimimiz hazır. Gerek valiliğimize, g erekse odamıza başvuran işletmelerimize her türlü desteği vererek bu projeden yararlanmalarını sağlamak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, “Valiliklerde AB İşleri için kapasite oluşturulması projesi kapsamında AB Dış İlişkiler Koordinasyon merkezimizce hazırlanan kapasite geliştirme faaliyetlerimizin özellikle yararlanıcılar açısından Ticaret Sanayi Odasında yapılmasını uygun gördük. 2014-2020 yılları arasında 2,5 milyon Euro bütçe öngörülen bu programdan özel sektörümüzün azami şekilde yararlanacağını düşünüyorum. Küresel rekabet edilebilirliğin geliştirilmesi ve sürdürülebilir çözümlerin ortaya konulması ve test edilmesi özel sektörümüzün özenle üzerinde durulması gereken hususlardandır. Bu proje valiliklerde kapasite arttırma projesi olarak gözükse de, biz hazırladığımız projeler ile aslında ilin AB konularında proje başlangıcından beri kapasitenin arttırılmasına ve çok yönlü formasyon sağlamaya gayret gösteriyoruz. Her fırsatta yaptığımız tüm çalışmaları üniversitemizi, belediyeleri, Ticaret ve Sanayi odalarımızı ve Sivil Toplum Kuruluşlarını dahil ediyoruz. Umuyorum ki bu işbirliğimiz ortak yapacağımız projelerimiz ışığında yol alacaktır” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.