İşletme Fakültesi’ne destekler sürüyor

Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gurubu bulunan siyasi parti temsilcilerine ziyarette bulundu.Başkanlığını Muğla Sıtkı Koçman...

İşletme Fakültesi’ne destekler sürüyor

Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gurubu bulunan siyasi parti temsilcilerine ziyarette bulundu.

Başkanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar’ın yaptığı Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimi, siyasi parti ilçe başkanlarını ziyaret ederek, yapılacak olan Fethiye İşletme Fakültesi Hizmet Binası için destek istediler. İlk olarak iktidar partisi olan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan’a ziyarette bulunan dernek yönetimi daha sonra MHP İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz ve CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu’ya ziyarette bulundular.

Ziyaret ile ilgili olarak konuşan Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, “Dernek olarak bugün işletme fakültemizin yapımına destek istemek üzere siyasi partilerimizi ziyarete geldik. Bu çalışmanın bu aşamaya gelmesinde Ak Parti İlçe Başkanımızın bizlere çok büyük katkıları oldu. Fakültemiz kuruldu. Amacımız bu Fakültenin önümüzdeki eğitim öğretim yılı için öğrenci alabilmesidir. Bunun için de binalarımızın yapılması gerekiyor. Bu nedenle bizde siyasi parti temsilcilerimizden destek istemeye geldik” dedi.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ise “Fethiye’nin üniversite sevdası yıllardır konuşulan ve arzu edilen bir kodudur. Bizlerden önceki siyaset yapan büyüklerimiz de bu noktada hep gayretliydiler. Ancak şartların oluşmaması nedeniyle bu gerçekleşmemişti. Fethiye İşletme Fakültemizin hikayesi ilk olarak eski Arıcılık Üretme tesisinin 51 dönümlük arazi ile başladı. Ancak bizim idealimiz ileride bir gün Bağımsız bir şekilde Fethiye Üniversitesini kurma yönünde olması nedeniyle bir kampus şeklinde bu işin olgunlaşmasıydı. Çıkan 2B yasasından önce Devlet ormanlarını Üniversiteye tahsis edebilmek mümkün değildi. Ancak son çıkan 2B yasası ile birlikte bozuk orman alanlarının Devlet Üniversiteleri tarafından kullanabilmesi kolaylaştırıldı. Bizde hemen bölgemizdeki uygun araziyi araştırmaya başladık. Şuanda İstanbul’da Orman Bölge Müdürü olarak görev yapan zamanın Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç’un katkılarını da göz ardı etmemek gerekir. Gelinen nokta itibari ile Karaçulha halinin üst tarafından Çok Programlı Lisesin hemen bitişiğinde bulunan 490 dönümlük arazı onaylandı. Bizim burada ilk talebimiz Bin dönümün üzerinde bir arazi talebiydi. Kanunda ancak bozuk ormanların verilebileceği hükmü olması nedeniyle ancak 490 dönüm olarak tahsisini gerçekleştirebildik. 4 blok halinde olacak olan İşletme Fakültemizin en azından bir bloğunun tamamlanması ve önümüzdeki yıl için öğrenci alabilmesi adına Dernek yönetimimizin özverili bir çalışma gerçekleştiriyorlar. İnşallah önümüzdeki yıl burada eğitim öğretim faaliyetleri başlayacaktır” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz ise “ Fethiye İşletme Fakültesinin yapımı Konusunda bizlerin üzerine düşen ne varsa Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı olarak her zaman yapmaya hazırız” diyerek ziyaretlerinden dolayı Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.