İskoç hemşire Asena adını aldı

Tatil için geldiği Türkiye’de televizyonda okunan Kuran-ı Kerim’den etkilenen İskoç uyruklu hemşire, ihtida töreninde gözyaşlarını tutamadı.Fethiye’ye tatil için geldiğinde tanıştığı turizmci Özgür Krut ile nişanlanan...

İskoç hemşire Asena adını aldı

Tatil için geldiği Türkiye’de televizyonda okunan Kuran-ı Kerim’den etkilenen İskoç uyruklu hemşire, ihtida töreninde gözyaşlarını tutamadı.

Fethiye’ye tatil için geldiğinde tanıştığı turizmci Özgür Krut ile nişanlanan İskoç uyruklu Andrea Ferguson, televizyonda Kuran-ı Kerim dinleyince etkilenip, islamiyeti seçti. Nişanlısı Özgür Kurt ile birlikte Fethiye Müftlüğü’ne giden İskoç asıllı Andrea Ferguson (36), Müftü Vekili Ahmet Karagöz’ün düzenlediği “ihtida” töreniyle Müslüman oldu. Fethiye Müftüsü Ahmet Karagöz, İngilizce Kuran-ı Kerim de hediye etti.

Fethiye Müftülüğü’nde yapılan ihtida töreninde İslam dinini seçen İskoç uyruklu Andrea Ferguson’un, Müftü Vekili Ahmet Karagöz eşliğinde Kelime-i Şahadet getirdikten sonra islameyete geçerken, “Asena” ismini aldı. İhtida töreninin ardından Kuran-ı Kerim okunurken, Müftü Vekili Ahmet Karagöz, İngilizce Kuran-ı Kerim’in yanında islamiyeti anlatan İngilizce kitaplar da hediye etti. İhtida töreninde çok duygulanan İskoç asıllı Andrea Ferguson, tören sonunda heyecandan konuşamadı.

Fethiye Müftü Vekili Ahmet Karagöz, “Bembeyaz bir sayfayla yeni doğmuş gibi hayata başlıyor. Bütün günahları bağışlanmış halde. İskoç uyruklu bu kardeşimiz bir televizyon programında Kuran-ı Kerim okunuşunu izlemiş. İslamiyeti araştırmış. Müftülüğümüze İslam dinine geçmek üzere başvurdu. Biz de ihtida töreni düzenledik” dedi.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.