İşitme engellilere okuma-yazma kursu

Fethiye'nin Seki Beldesi’nde kurulacak olan Dünya Engelliler Köyü’nde çalıştırılmak üzere Fethiye’de ikamet eden toplam 15 işitme engelli için Halk Eğitim Merkezi’nde kurs açıldı.56 gün sürecek olan kurs 26 Haziran 2013...

İşitme engellilere okuma-yazma kursu

Fethiye'nin Seki Beldesi’nde kurulacak olan Dünya Engelliler Köyü’nde çalıştırılmak üzere Fethiye’de ikamet eden toplam 15 işitme engelli için Halk Eğitim Merkezi’nde kurs açıldı.

56 gün sürecek olan kurs 26 Haziran 2013 tarihinde sona erecek. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Fethiye İşitme Engelliler Derneği, Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Fethiye Kaymakamlığı işbirliğinde açılan kursu ziyaret eden Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin kurs ile ilgili bilgi aldı.

İşitme Engellilere yönelik düzenlenen kursu ziyaretinde bir açıklama yapan Gültekin, “Bizim görevimiz sadece engelli olmayanlara hizmet vermek değil. Size de hizmet vermek bizim görevimiz. Tüm engelsiz olanlar ile aynı haklara sizde sahipsiniz. Bu başlatılan proje toplam 15 bin TL maliyetli bir proje. Kurs toplam 56 gün sürecek. 26 Haziran tarihinde sona erecek. Kursa katılan tüm öğrencileri servisler ile evlerinden alıyoruz. Bu kursiyerlerin ulaşım ücretleri İlçe sosyal yardımlaşma tarafından karşılanıyor” diye konuştu.

Dünya Engelliler Köyü Koordinatörü Can Gündüz ise kursun açılmasında emeği geçen tüm ilgililere teşekkür etti.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu, “Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde işitme engellilerimiz için bu kursu açtık. Toplam 15 öğrencimiz kursa katılıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.