İşitme Engelliler, Futsal’da Türkiye Şampiyonu

Ortaca İşitme Engelli Spor Kulübü Derneği Bayanlar Futsal Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun “Türkiye Futbol Oynuyor” Projesi kapsamında destek verdiği İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 17-21 Şubat 2016 tarihlerinde...

İşitme Engelliler, Futsal’da Türkiye Şampiyonu

Ortaca İşitme Engelli Spor Kulübü Derneği Bayanlar Futsal Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun “Türkiye Futbol Oynuyor” Projesi kapsamında destek verdiği İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 17-21 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Kadınlar Futsal Şampiyonu oldu.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Ortaca İşitme Engelli Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Antrenör Mesut Yıldırım, takım kaptanı Ayşenur Çankaya, İdareci Şevket Türkmen, İşaret Dili Tercümanı İpek Akatekin şampiyonluk sevinçlerini Muğla Valisi Amir Çiçek’le paylaştı.

Şampiyonaya katılan 11 takımın içinden Ortaca İşitme Engelli Spor Kulübü Derneği Bayanlar Futsal Takımı başarılı mücadeleli ile kupayı kazandı.

Takımı tebrik eden Vali Çiçek, bu başarıdan gurur duyduğunu ifade etti. Çiçek; “Engelli sporcularımızın başarısı bizim için çok kıymetli. İhtiyaçlarınızı karşılamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Engelli vatandaşlarımızın spor yapması, müsabakalara katılmasını önemsiyoruz. Bunun için devletimiz son yıllarda daha çok çalışarak engelli vatandaşlarımızın hizmete erişimini kolaylaştırdı. Devlet olarak, sporcularımızın her zaman yanındayız” diye konuştu.

Vali Çiçek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz’a sporcuların ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi.

Ziyarette, turnuvada şampiyon olan Ortaca İşitme Engelli Spor Kulübü Derneği Bayanlar Futsal Takımı’ndan 6 sporcunun 19 Haziran - 2 Temmuz 2016 tarihlerinde İtalya'da yapılacak olan Kadınlar Dünya Şampiyonası'na katılacak Futsal Milli Takıma girmeye hak kazandığı öğrenildi.

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.