İŞE GİRMEK YERİNE BABA MESLEĞİNİ SEÇTİ

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan Kadir Tolga Türker, Çin’in Şanghay şehrinde bulunan Donghua Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı bölümü bitirmesine rağmen işe girmek yerine baba mesleğini seçerek, kendi işini kurdu....

İŞE GİRMEK YERİNE BABA MESLEĞİNİ SEÇTİ

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan Kadir Tolga Türker, Çin’in Şanghay şehrinde bulunan Donghua Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı bölümü bitirmesine rağmen işe girmek yerine baba mesleğini seçerek, kendi işini kurdu. Türker, “Amacım hep ticaret yapmaktı. Kendi iş yerimi açtım” dedi.

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşayan Kadir Tolga Türker, Muğla Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü başarılı bir şekilde bitirdi. Ardından Çin’in Şanghay şehrinde bulunan Donghua Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra çok iyi Çince ve İngilizce bilmesine rağmen,  işe girmek yerine baba mesleğini seçerek, kendi işini kurdu.  Türker, açtığı anahtarcı dükkânından da memnun.

Babası Kamil Türker’in,  Yatağan Sanayi Sitesinde ‘Türker Pen’ adı altında iş yeri olan, Kadir Tolga Türker, işe girmek yerine baba mesleğini seçerek Cumhuriyet Mahallesi 155. Sokakta anahtarcı dükkânı açtı.

Açtığı iş yerinden memnun olduğunu fakat dil kursu da verebileceğini söyleyen Kadir Tolga Türker, “Okul yıllarım başarılı geçti. Muğla Meslek Lisesini başarılı bir şekilde bitirdim ardından Çin’in Şanghay şehrinde bulunan Donghua üniversitesi Çin Dili Ve Edebiyatı üniversitesini bitirdim. Aklım hep ticaretteydi onu yaptım. Kendi iş yerimi açtım. İş yerimde, her türlü anahtar yapımı, tava, tencere, çaydanlık, bıçak,  tamiri, yapılmakta,  ayrıca alüminyum kapı pencere siparişleri alınmaktadır. İşimden memnunum ama ben insanları yardımcı olma konusunda babadan gördüğüm hassasiyeti de devam ettiriyorum İngilizce ve Çince dil konusunda herkese yardımcı olabilirim” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.