İşçilerin bayramı kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı,  ülke genelinde olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında binlerce kişi, Cumhuriyet Caddesi Aylin...

İşçilerin bayramı kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı,  ülke genelinde olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında binlerce kişi, Cumhuriyet Caddesi Aylin Karaca Kavşağında toplanarak kortej eşliğinde sloganlar atarak eski garaj alanına yürüdü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı1 Mayıs kutlamalarına, CHP Muğla Milletvekili Adayı Ömer Süha Aldan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe belediye başkanları, KESK, DİSK, Türk-İş, TMMOB, ADD, HDP, TKP, TGB, Muğla Barosu, Tabip Odası, Çarşı grubu, enerji ve maden işçileri katıldı.

Meydanı dolduran kalabalığa yönelik bir konuşma yapan Tertip Komitesi Başkanı Eğitim-Sen Şube Başkanı Bilgin Taşkıran, 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanında; işçilerin, emekçilerin, yoksul köylülerin, ezilen halkların, yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimlerin, dayanışmayı meydanlara taşıdığını söyledi.

1 Mayıs 1977 tarihinde hayatını kaybedenleri saygıyla ve minnetle andıklarını dile getiren Taşkıran,

“İşçilerin, emekçilerin 8 saatlik işgünü, sendika, sigorta, haftalık ve yıllık izin, kıdem tazminatı gibi bugün sahip oldukları hak, kapitalist patronlara karşı gerektiğinde canlarını feda ettikleri çeşit mücadeleler sonucu kazanılmıştır. 1891 yılından bugüne kadar 1 Mayıs, bu mücadelede bir dönemeç noktası olmuştur” dedi.

Demokrasinin işlemediği, hukukun siyasi ve başkaca güçlerle işletildiği bir süreçten geçerken konuşulmayanın halkın sorunları ve ülkenin geleceği olduğunu belirten Taşkıran;“Yıllarca emeğinin karşılığını alma mücadelesi veren emekçileri, öğrenim hakkına ve üniversitesine sahip çıkmaya çalışan öğrencileri, her alanda ayrımsız eşitlik isteyen kadınları, Türkiye coğrafyasının tüm renkleriyle, tüm kültürleriyle bir arada kardeşçe yaşamasını isteyenleri yasa zoruyla, polis şiddetiyle bastıranlar, ülkeyi içine sürükledikleri krizlerin hesabını vermekten korkmaktadırlar. Her türlü hak alma çabasının ve mücadelesinin baskı ve şiddet ile durdurulmak istendiği kentsel dönüşüm adı altında kentlerimizin yağmalandığı, kar uğruna çevrenin talan edildiği, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği, toplumsal cinsiyet ayrımcılığının derinleştiği, tutuklamaların, zorun ve baskının hakim olduğu bir devlet yönetimine karşı hep beraber ‘faşizme karşı omuz omuza’ şiarını daha gür bir sesle haykırmak için buradayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kutlamaya katılanlar, müzik eşliğinde halaylar çekti.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.