İŞÇİLERİN AİLELERİ ANIT İSTİYOR

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Güllük’te meydana gelen metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 işçinin ailesi, Güllük’te işçiler adına bir park veya temsili anıt dikilmesini istediler.Milas’ın Güllük mahallesinde...

İŞÇİLERİN AİLELERİ ANIT İSTİYOR

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Güllük’te meydana gelen metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 işçinin ailesi, Güllük’te işçiler adına bir park veya temsili anıt dikilmesini istediler.

Milas’ın Güllük mahallesinde geçen yıl 17 Haziran’da atık su arıtma terfi istasyonunda metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 işçinin ailesi Güllük’te iş cinayetine kurban giden 7 işçi adına bir park veya anıt yapılmasını istedi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması yapılan iş cinayeti davasının ardından olayın meydana geldiği 17 Haziran’da atık su arıtma terfi istasyonunda anma gerçekleştirecek. Hayatını kaybeden 7 işçinin aileleri bir araya gelerek adil yargılama talebinde bulundular. Aileler, “Tam 1 yıl önce Güllük Belediyesine ait, Akfen şirketi tarafından işletilen Atıksu terfi istasyonunda, yapılmayan gaz ölçümleri ve esirgenen 50 TL’lik gaz maskeleri nedeniyle 7 canımızı kaybettik. 1 yıldır adil bir yargılanmanın gerçekleşmesi ve bütün sorumluların yargılanabilmesi için çabalamaktayız.

Bizler diyoruz ki, 7 canımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu iş cinayetinde, şirket yönetim kurulu üyeleri ve yetkilileri, bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler birinci derecede sorumludur. 6 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği” uyarınca “Çok Tehlikeli İşler” sınıfına giren “Arıtma Tesisi” kategorisinde ticari faaliyet gösteren işveren, 4 no’lu Atık Su Arıtma Terfi Tesisinde, iş kazasının meydana geldiği 17 Haziran 2013 tarihine kadar olan çalışma koşulları; 7 canımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu olayın tehlikeliliğe işaret etmektedir. Buna rağmen, işveren, yasal mevzuatımızda ifade edilen “iş ve işçi güvenliği ve sağlığı hükümleri” gereği olan iş güvenliği önlemlerini ticari faaliyetinin başından beri almamış ve ölümlerin meydana gelmesine sebebiyet vermiş, diğer şüpheliler ise yasal yükümlülüklerini yerine getirmekten ve görevlerini ifa etmekten kaçınarak sorumluluğa ortak olmuşlardır. Bizler, aileler olarak bir araya gelerek sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde, bizlerle dayanışma gösteren bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. 28 Nisan diğer dünya ülkelerindeki gibi ülkemizde de “İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenler İçin Anma ve Yas Günü’ ilan edilmelidir. Güllük’te hayatını kaybedenler anısına bu bölgede bir park yapılmalıdır. İş cinayeti lanetinin unutulmamasının bir işareti ve kaybettiklerimizin anısına saygımızı temsilen bir anıt dikilmelidir” dediler.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.