İşçilerden teşekkür

Yatağan Termik Santrali Tınaz Bağyaka Kömür Havzası'ndan kömür taşıma ve dış üniteler bakım işinin Yeniköy Termik Santrali'nde yapılan ihalesini iptal edilmesi için kurulan direniş çadırı davul zurna ile kaldırıldı.Yatağan...

İşçilerden teşekkür

Yatağan Termik Santrali Tınaz Bağyaka Kömür Havzası'ndan kömür taşıma ve dış üniteler bakım işinin Yeniköy Termik Santrali'nde yapılan ihalesini iptal edilmesi için kurulan direniş çadırı davul zurna ile kaldırıldı.

Yatağan Termik Santrali Tınaz- Bağyaka Kömür Havzası'ndan kömür taşıma ve dış üniteler bakım işinin ihalesini basan enerji işçileri, ihalenin iptal edilmesinin ardından 7 gündür devam eden direnişi sonlandırdı.

Bilindiği üzere ihale haberinin alınmasının ardından Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi öncülüğünde Yatağan Termik Santrali girişine direniş çadırı kurulmuş, çadırda 7 gün 24 saat süren özelleştirme nöbeti taraflı tarafsız pek çok kişinin desteğini almıştı. İşçi direnişine ortak olan isimler, işçilerle beraber halay çekip kutlamalara ortak olurken TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, işçilere, direnişe destek olan herkese teşekkür etti ve  kararlılığının özelleştirme yandaşlarına ders olduğunu belirtti.

Erçelik; “Öncelikle İşine, aşına ve geleceğine sahip çıkan yürekli enerji işçisi arkadaşlarıma, eş ve çocuklarına,

Bizleri  mücadelenin başladığı günden bu yana hiç yalnız bırakmayan,  aynı kaderi paylaştığımız, etle tırnak gibi olduğumuz, Özelleştirmeye karşı omuz omuza vererek Yatağan’ın geçilmez olduğunu dosta düşmana gösterdiğimiz, acıda, kederde, sevinçte hep birlikte olduğumuz MADEN-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı, aynı zamanda TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcimiz Sayın Süleyman Girgin ve Yönetim Kurulu üyelerine, Temsilci ve Baştemsilcileriyle, organlarda görev alan tüm arkadaşlara ve  yiğit Maden İşçilerine,

Bizleri 6 gün boyunca gece gündüz yalnız bırakmayarak her türlü desteği veren, başta  Yatağan Belediye Başkanımız  Hasan Haşmet IŞIK’a, Milletvekillerimiz  Tolga Çandar ve Ömer Süha Aldan’a, Eski Milletvekilimiz Fevzi Topuz’a İl Genel Meclisimize, Muğla Belediye Başkanımız Osman Gürün’e, Milas Belediye Başkanımız  Muhammet Tokat’a, Bayır, Bozüyük, Bencik, Yeşilbağcılar, Bozarmut Belediye Başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize, Belediye emekçilerine, Yatağan ve Milastaki esnaflarımız, halkımız, mahalle ve köy muhtarlarımıza,  CHP, MHP, İP, TGB, TKP, ÖDP İl ve İlçe Yönetimleri ve gençlik örgütleriyle, kadın kollarına, Pir Sultan Abdal  ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan, Muğla ve Milas Şubelerine, Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanına, Belediye-İş, Eğitim-Sen, ESM, Türk Enerji-Sen, Enerji Bir-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikalarına, Muğla Üniversitesi Akademisyenlerine, Esnaf odası, Tabip odası, Diş Hekimleri Odası Yöneticileri ve Üyelerine, Emeklilerimize, Basın Emekçilerine, Büyük bir hoşgörü ve sabır göstererek olayların büyümesine engel olan güvenlik güçlerimize, eşekleriyle bedava kömür taşıma ihalesine katılmak için gelen köylülerimize, her zaman temsil etmekten  büyük onur duyduğum, adını Türkiye işçi sınıfı tarihine Barikat Çocukları olarak yazdıran  Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralarında çalışan  enerji işçisi arkadaşlarım adına, direnişin simgesi Yatağan İşçisi adına, kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”diye konuştu.

Konuşmasında Yatağan işçisinin Yatağan ve Yeniköy'de gösterdiği direnişin herkese örnek olması gerektiğini belirten Fatih Erçelik; “Söz konusu işimiz, aşımız, geleceğimiz olduğunda gerisinin teferruat olduğunu dün bir kez daha gösterdik. Dün hıncımızın ve öfkemizin doruğa çıktığı anlarla ilgili söyleyecek söz bulamıyorum, çünkü kelimeler bunu anlatmaya yetersiz kalıyor. Sadece üç kelimeyle anlatmak istiyorum. Yatağanın geçilmez olduğunu gördüler, umarım bizi yönetenlerin aklı başına gelir ve bizi bir daha test etmeye kalkmazlar. İnşallah bu çadırı bir daha kurdurmazlar. Hep birlikte Mücadeleyi ilmek, ilmek bu çadırda ördük. Bize yakışanı yaptık. Direndik ,sonuç aldık ve kazandık. Şimdiye kadar Kurduğumuz barikatları kimse yıkamadı. Ama dün onların kurdurduğu barikatları yerle bir ettik.Büyük bir hoşgörü ve sabır göstererek olayların büyümesine engel olan güvenlik güçlerimize, eşekleriyle bedava kömür taşıma ihalesine katılmak için gelen köylülerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.