İşçilerden Patriotlu eylem

Muğla’nın Yatağan ilçesinde faaliyet gösteren TKİ’ye bağlı GELİ Müessese Müdürlüğü’nde çalışan maden işçileri hazırlamış oldukları Patriot Füze Rampası maketi özelleştirmeye karşı eylem yaptı. Muğla’nın...

İşçilerden Patriotlu eylem

Muğla’nın Yatağan ilçesinde faaliyet gösteren TKİ’ye bağlı GELİ Müessese Müdürlüğü’nde çalışan maden işçileri hazırlamış oldukları Patriot Füze Rampası maketi özelleştirmeye karşı eylem yaptı. 

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müessese Müdürlüğü’ne bağlı linyit sahalarında çalışan işçiler hazırlamış oldukları Patriot füze rampası maketi ile özelleştirmeye karşı eylem yaptı. İşçiler füzelerin Suriye sınırına değil özelleştirmeye karşı iş yerine konuşlandırılması gerektiğini belirtti. 

Suriye’nin Türkiye için tehdit oluşturmadığını, asıl tehdidin Ankara’da olduğunu belirten Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin; “Özelleştirme uygulamalarının başladığı ilk yıllarda bir sermaye temsilcisi şöyle bir laf etmiştir.

"Arjantin’de özelleştirilen bir fabrikayı işçiler işgal ettiler ve kendilerini fabrikaya kapattılar. Ancak güvenlik güçlen zorla fabrikaya girdiler ve işçileri dağıttılar. Sermaye temsilcisi bu lafları hükümet yetkililerine söylüyordu ve hükümete özelleştirmeye karşı ne kadar kararlı olunması gerektiğini öğütlüyordu. Bizde bugün burada özelleştirmeyi durdurmak için ne kadar kararlı olduğumuzu bir kez daha haykırmak için ülke gündeminde olan bir konu ile bağlantılı olarak bir duruş sergilemek ve bir açıklama yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye'nin füzelerle kendini korumaya ihtiyacı yoktur. Çünkü Suriye Türkiye'yi tehdit etmiyor.

Ancak Özelleştirmeler Cumhuriyet Ekonomisini çökertiyor, Sosyal Devleti yok ediyor, İşsizliği, pahalılığı, dışa bağımlılığı artırıyor ve ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor. Patriot füzeleri nasıl bir batı dayatması ise özelleştirmeler de bir batı dayatması ve emperyalist sömürü aracıdır. Özelleştirme politikalarına karşı Kömür Ocaklarımızı ve Enerji Santrallerimizi korumak amacıyla işverlerimizin girişine savunma amaçlı Patriot füzelerimizi konuşlandırıyoruz. Türkiye'nin en verimli ve en karlı KiT'leri Termik Santralleri ve Kömür İşletmeleridir. EÜAŞ 2011 yılında 1,5 Milyar TL, T. K. İ ise 500 Milyon TL kâr etmiştir. Ülkemiz iç ekonomik katkıları ve stratejik olmalarını göz önüne aldığımızda Santral ve Kömür Ocaklarımızın özelleştirilmesi bu ülke için yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Haksızlığa karşı susan dîlsiz şeytandır. Susmak suça ortak olmaktır. Susmayacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşyerlerimizi özelleştirmeye kurban vermeyeceğiz. Seyitömer ile başlayan özelleştirme süreci acilen durdurulmalıdır. Enerji Kamusal bir haktır, özel sektörün insafına terk edilemez. Özelleştirme adına ne kadar yasa, genelge varsa hepsi birden iptal edilmeli ve özelleştirme Yüksek Kurulu, özelleştirme idaresi gibi kurumlar lağvedilmelidir. Arkadaşlar yenilmek başka şeydir, Pes etmek başka şeydir, 50 kişi de kalsak 10 kişi de kalsak Pes etmeyeceğiz. Özelleştirme saldırısını Yatağan'da, Yeniköy'de, Kemerköy'de Maden ve enerji işçileri olarak halkımızla birlikte durduracağız" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.