İşçilerden Oturma Eylemi

Muğla’daki termik santralleri ve maden ocaklarının özelleştirilmesine tepki gösteren enerji ve maden işçileri Sınırsızlık Meydanı’ndan AK Pirti İl Binası önüne yürüyerek burada yaklışık 1 saatlik oturma eylemi yaptılar.Muğla’daki...

İşçilerden Oturma Eylemi

Muğla’daki termik santralleri ve maden ocaklarının özelleştirilmesine tepki gösteren enerji ve maden işçileri Sınırsızlık Meydanı’ndan AK Pirti İl Binası önüne yürüyerek burada yaklışık 1 saatlik oturma eylemi yaptılar.

Muğla’daki Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Maden ocaklarının özelleştirilmesine tepki gösteren enerji ve maden işçilerine bağlı sendika üyeleri Muğla’da AK Parti İl binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan bir grup Maden-İş ve Tes-İş Sendikasına bağlı işçiler buradan slogan atarak Ak Parti İl Binası önüne geldi. Aydın, İzmir ve Denizli illerinden de takviye çevik kuvvet ekibinin geldiği Muğla’daki özelleştirmeye tepki eyleminde AK Parti İl binası önünde polis geniş güvenlik önlemi aldı. İki TOMA aracının barikat kurduğu AK Parti İl binası önünde uzun süre slogan atan işçiler, ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sendikalar adına ortak yapılan açıklamada, “Bu mücadele yeni değildir. Biz bu mücadeleyi 20 yıldır veriyoruz, 20 yıldır anlatmaya çalışıyoruz. Çok direndik, çok mücadele ettik ancak ne yazık ki bu yağma devam ediyor. Bağırdık, çağırdık, direndik, eylem yaptık, yine dinlemediler. Özelleştirmeye karşı direnen sendikalar topluma hedef gösterildi. Sendikalar, sendikacılar yıpratılmak istendi. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; dünyada gelişmiş ülkeler geri dönüp kamulaştırma yaparken, ülkemizde yağmaya ve talana dönüşen bu özelleştirme uygulamalarına derhal son verilmelidir” dedi.

Soma olayının hala sıcaklığını koruduğu belirtilen açıklamada, “Yeni canların yitirilmemesi için bu özelleştirmeler derhal durdurulmalıdır. Soma örneği, özel sektörün denetimsiz kar hırsının başta İşçi sağlığı ve İş güvenliği olmak üzere, çalışma ve yaşama koşullarında yol açtığı faciayı gözler önüne sermiştir. Soma'nın birinci dereceden sorumlusu, özelleştirmelerdir. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işçisi, haklı uyarılarını ve taleplerini duyurmak kararlığı içinde mücadelesini aylardır sürdürmektedir. Bu direniş, bu mücadele yalnızca bu tesisler için değildir. Bu direniş bu ülkede hakkı yenen tüm emekçiler içindir. Bu direniş başta madenciler olmak üzere iş cinayetlerinde hayatını kaybeden kardeşlerimiz içindir, bu direniş işten atılan, ezilen, horlanan tüm emekçiler içindir” denildi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.