İşçiler iş bıraktı

Yatağan Termik Santrali ve bu santrale kömür temin eden linyit sahalarında çalışan TES-İş Sendikası ve Maden İş Sendikası üyesi enerji ve maden işçileri iş bırakma eylemi yaptı.Yatağan Termik Santrali ve linyit sahalarında...

İşçiler iş bıraktı

Yatağan Termik Santrali ve bu santrale kömür temin eden linyit sahalarında çalışan TES-İş Sendikası ve Maden İş Sendikası üyesi enerji ve maden işçileri iş bırakma eylemi yaptı.

Yatağan Termik Santrali ve linyit sahalarında çalışan Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İş) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden İş) üyeleri enerji ve maden işçileri Türk İş Başkanlar Kurulu’nun almış olduğu eylem plânı kapsamında bir gün iş bırakma eylemi yaptı. 274 gün önce Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrali ve bu santrallere kömür temin eden linyit sahaları ile Kemerköy liman sahasının özelleştirme kapsamına alınması nedeni ile kurdukları direniş çadırı ve yaptıkları diğer faaliyetleri sürdüren enerji ve maden işçileri bugün de bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Santral önünde toplanan yaklaşık 500 işçi buradan sloganlar atarak santral ana kumanda binası önüne kadar yürüdü. Santral ana kumanda binasından tekrar yürüyüşe geçen işçiler eylemlerini direniş çadırı önünde sürdürdü.

Enerji ve maden işçileri tarafından 274 gün önce kurulan direniş çadırı önünde bir açıklama yapan TES İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik; “Türk İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı eylem planı çerçevesinde bir gün iş bırakma eylemine gittik. Pazar gecesi 00.00 - 08.00 vardiyası ile başlayan iş bırakma eylemi bu akşam (dün)16.00- 00.00 vardiyası ile sona erecek. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür işletmelerinde çalışan 4 bin işçi bugün iş bırakma eylemi yapıyor.” Dedi.

TES-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, ayrıca 17 Haziran Salı günü(bugün)Türk-İş'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinde 2 saat iş bırakma eylemi yapılacağını belirtti.

Türk İş Başkanlar Kurulu eylem planı ile Türk İş üyeleri tarafından 18 Haziran 2014 Çarşamba günü 81 ildeki AK Parti teşkilatlarına yürüyüş düzenleneceği ve basın açıklaması yapılıp bir saat oturma eylemi gerçekleştirileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.