İşçiler direnişe destek istedi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri protesto gösterisi düzenleyerek, vatandaşlara broşür dağıttı.Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri bünyesinde çalışan Türkiye Enerji,...

İşçiler direnişe destek istedi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri protesto gösterisi düzenleyerek, vatandaşlara broşür dağıttı.

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri bünyesinde çalışan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İş) ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) üyeleri, Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. Burada bir süre çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra AK Parti hükümetinin devlet ihaleleri ve özelleştirmelerle oluşturulan taşeronlaşmadan bahseden 2 bin adet broşür dağıttı.

Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının dediğini yaparak satışı gerçekleştirdiğini söyledi. Bunun üzerine kendilerinin de dediklerini yaparak, gelen firmaları işyerlerine sokmayacaklarını belirten Girgin, "AKP döneminde çalışma hayatı cehenneme dönüştü. Sermaye ile el ele her gün işçinin tabutuna bir çivi daha çakılıyor. İşsizlik, açlık, ölüm, işten atılmalar AKP iktidarında olağan hale geldi. Son 12 yıldır iş kazalarından ölen işçi sayısı 13 bin 510 kişi, ortalama her gün 4 işçi ölüyor. İşçinin emekçinin bu kadar değersiz görüldüğü, yalnız bırakıldığı, sermayenin insafına bırakıldığı bir ortam da Yatağan ve Milas direnişi tüm bunlara başkaldırıdır." dedi.

Girgin, işçinin emekçinin bu kadar değersiz görüldüğü, yalnız bırakıldığı bir dönem olmadığını ileri sürerek, "Sermayenin insafına terk edildiği bir ortamda Yatağan direnişi tüm bunlara bir başkaldırıdır. Elbistan'da, Soma'da, Ermenek'te toprağın altına diri diri gömülen maden işçilerinin isyanıdır. Rezidans inşaatlarında, tersanelerde, şantiyelerde ölen işçilerin çığlığıdır. Seyitömer'de, Van'da işten çıkartılan işçilerin hak arayışıdır. Yatağan mücadelesi demokrasi mücadelesidir, emek mücadelesidir, toplumun sesidir, halkın vicdanıdır, emperyalizme, vahşi kapitalizme, sömürüye, yağmaya karşı köleliğe karşı bir başkaldırıdır. İşte bu yüzden mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İşte bu yüzden işyerlerimize alıcı firmaları sokmayacağız. Validebağ'dan Yırca'ya, Soma'dan Ermenek'e, Milas'tan Yatağan'a ve Türkiye'ye emeğin ve yaşamın düşmanlardı kaybedecek, direnenler kazanacak." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.