İşçiler Ankara yolcusu

Muğla’daki Termik Santrallerden Yeniköy ve Kemerköy’ Santrallerinin 24 Ocak’ta Yatağan Termik Santralın 10 Şubat tarihlerinde ihaleye teklif verme son günü. 121 Gündür Yatağan Termik Santralı önünde kurdukları direniş çadırında...

İşçiler Ankara yolcusu

Muğla’daki Termik Santrallerden Yeniköy ve Kemerköy’ Santrallerinin 24 Ocak’ta Yatağan Termik Santralın 10 Şubat tarihlerinde ihaleye teklif verme son günü. 121 Gündür Yatağan Termik Santralı önünde kurdukları direniş çadırında eylem yapan işçiler 24 Ocak 2014 Cuma günü Ankara’da Özelleştirme idaresi önünde olacaklar. İşçiler Ankara’dan sonuç almadan dönmeyeceklerin belirtiyor.

Sendikaların temsilcileri Yatağan Termik Santralı önünde basın açıklaması yaptılar. Burada konuşan Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Gİrgin, Yolsuzlukla suçlananlar bu Santralleri satamaz, ihaleler derhal iptal edilmeli’ dedi.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik; ‘121 gün önce bu çadırı kurup iş yerlerimiz namusumuzdur sattırmayacağız dedik. Şimdi eş ve çocuklarımızla bir gün iş yerlerimizi terk etmeyeceğiz. 23 Ocak günü saat 10. 00 da Ankara’ya hareket edeceğiz. 24 Ocak tarihinde Özelleştirme idaresi önünde olacağız. Sonuç almadan da dönmeyeceğiz’ dedi.

Basın açıklamasına Tes-İş Genel Merkez yöneticilerinden Genel sekreter Mustafa Şahin, Teşkilat Sekreteri İsmail Bingöl ve Mali Sekreter Sedat Çolak’ta katıldı. Genel Sekreter Mustafa Şahi n,”Genel Merkez olarak bu haklı mücadelenizde yanınızdayız. Bu özelleştirmeleri dur diyeceğiz.”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.