İŞÇİLER AK PARTİ'YE YÜRÜDÜ

Termik Santrallerinin özelleştirilmesine yönelik ihale tarihinin açıklanmasının ardından enerji ve maden işçileri eylem yaparak AK Parti’ye yürüdü. Parti binası önünde işçilerle polis arasında arbede yaşandı.Bu saatte...

İŞÇİLER AK PARTİ'YE YÜRÜDÜ

Termik Santrallerinin özelleştirilmesine yönelik ihale tarihinin açıklanmasının ardından enerji ve maden işçileri eylem yaparak AK Parti’ye yürüdü. Parti binası önünde işçilerle polis arasında arbede yaşandı.Bu saatte kentte elektriklerin kesilmesi ise dikkat çekti.

Muğla’daki termik santrallerin özelleştirilmesi kararı maden ve enerji işçilerini sokağa döktü. Eylemde işçilerle polis arasında arbede yaşandı.

Termik Santraller ve kömür ocaklarının özelleştirme kararının ardından enerji ve maden işçileri Muğla’da eylem yaptı. Sağanak yağış altında Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan işçiler, slogan atarak AK Parti İl binasına yürümek isteyince güvenlik önlemi alan polis geçiş izni vermedi. İşçilerle polis arasında arbede yaşandı. Arbede esnasında bazı işçiler hafif şekilde yaralandı.

AK Parti İl binası önünde basın açıklaması yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, “50 bin imza topladık, tabutlara yattık, dağlara çıktık, Ankara'ya yürüdük, halkımızdan ve yerel siyasilerden destek istedik. Haklı olduğumuz ve mücadeleye devam etmemiz konusunda, Yatağan'da, Milas'ta, Muğla'da, tüm ülke sathında çığ gibi büyüyen bir destek aldık. Bunlardan sadece AK Parti Muğla İl Başkanı bizi muhatap almadı. Devlete sürekli kar getiren santral ve kömür ocaklarımızın özelleştirme kararı ülke menfaatlerine aykırıdır. Bu özelleştirmeler ile ülkemiz değil yerli-yabancı tekeller kazanacaktır” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.