İşadamları Marmaris’te buluştu

85. Ege Akdeniz Genç İşadamları Federasyonu’nun (EGAFED) Yönetim Kurulu toplantısı Marmaris GİAD ev sahipliğinde yapıldı.Grand Yazıcı Club Marmaris Palace Otel’de Marmaris Genç İşadamları Derneği (GİAD) ev sahipliğinde...

İşadamları Marmaris’te buluştu

85. Ege Akdeniz Genç İşadamları Federasyonu’nun (EGAFED) Yönetim Kurulu toplantısı Marmaris GİAD ev sahipliğinde yapıldı.

Grand Yazıcı Club Marmaris Palace Otel’de Marmaris Genç İşadamları Derneği (GİAD) ev sahipliğinde gerçekleşen Nisan ayı toplantısına, Kuşadası, Aydın, Denizli, Kütahya, Isparta, Söke, Uşak Genç işadamları dernekleri başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra TUGİK, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel sekreteri M. Demokan Eren de katıldı.

Ege Akdeniz Genç İşadamları Federasyonu’nun (EGAFED) 85. Yönetim Kurulu toplantısı Marmaris GİAD başkanı Mustafa Koçer, genç işadamlarını Marmaris’te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Marmaris Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Meral Tuncer Argül, Bölgede özellikle turizm sektöründe yaşanan personel sıkıntısı üzerine hazırlanan “İstihdam -Nitelikli Eleman, kaliteli hizmet” başlıklı sunumu ve sorumluluk alanlarında bulunan bölgede yer alan İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Denizli Çardak ve Dalaman Havalimanlarına yaz sezonu dışında tarifeli uçak konulması konusunda yapılması gerekenler hakkında hazırlanan “Uçak yoksa turist de yok” başlıklı sunumu EGAFED Yönetim kuruluna sundu.

Meral Tuncer Argül, “İstihdam-Nitelikli Eleman, kaliteli hizmet” başlığı ile yaptığı ilk sunumda “Özellikle, 1980’li yıllardan sonra ülkemizde hızla artan tesis ve yatak kapasitesi turizmde sunum/seçenek çeşitliliğini arttırırken, beraberinde, ne yazık ki, meslekî eğitim almış nitelikli işgücü açığı sorununu gündeme getirmiştir. Turizm sektörünün emek-yoğun yapısı nedeniyle, otomasyona diğer sektörlerden daha az imkan vermekte dolayısıyla bu sektörde insan gücüne olan ihtiyaç daha da artmaktadır. İnsan unsuruna son derece bağımlı olan turizm sektörü aynı zamanda istihdam yaratmada etkin bir rol oynayabilme niteliği ile de ön plana çıkmaktadır. Bu noktada bir ülkede turizm sektörünün gelişmesi, söz konusu ülke insanlarının bu sektörde istihdam edilebilmelerine imkan verebileceği gibi, işsizlik sorununun da kendiliğinden ortadan kalkması yönünde de büyük ölçüde etkili olmaktadır. Bu bağlamda biz Marmaris GİAD olarak, sizlerden aldığımız güçle hedefimizi büyütüyoruz. Biz Ege Bölgesi’nde turizm sektörü başta olmak üzere birçok sektörde personel eğitimi sağlayacak bir meslek okulu projesine, bir meslek okulu oluşumuna imza atma aşamasına geldiğimize inanıyoruz. Biz bölgelerimizde yaratacağımız personel istihdamı ile yapabileceklerimizi çok daha iyi anlatabileceğimize inanıyoruz.

Marmaris Giad, Marmaris Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Meral Tuncer Argül, “Uçak yoksa turist de yok” başlıklı, batı bölgesinde bulunan 4 havalimanı ve sorumluluk alanlarını da ilgilendirdiği için hazırlanan harita ile yaptığı sunumda yurt dışından bölgemize direk tarifeli sefer olmaması konusunda katıldıkları fuarlarda edinilen izlenim ve bilgilendirmeler doğrultusunda hazırlanan sunumu gerçekleştirdi. EGAFED ve üst kurulları TUGİK aracılığı ile baskı unsuru oluşturulması ve önemli merkezlerden bu havalimanlarımıza tarifeli seferler konulmasının bilgisinin verildiği sunumda bölgede etkin durumda olan İngiliz pazarı tehlikesine de değinildi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.