İş-Kur’dan Liderlik ve İletişim semineri

Muğla Eczacılar Odası’nda düzenlenen semineri ziyaret eden Vali Fatih Şahin, görevlerinde başarılı olan dört personele teşekkür beldesi verdi.Seminerde konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, işveren ile işçiyi bir yerde buluşturmanın...

İş-Kur’dan Liderlik ve İletişim semineri

Muğla Eczacılar Odası’nda düzenlenen semineri ziyaret eden Vali Fatih Şahin, görevlerinde başarılı olan dört personele teşekkür beldesi verdi.

Seminerde konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, işveren ile işçiyi bir yerde buluşturmanın çok önemli bir görev olduğunu ifade ederek, “Alanda bütün vatandaşlarımıza ulaşmak çok önemli. Bazı vatandaşlarımız bilgisizlik veya sıkılganlık göstererek kamu kurumlarına müracaat etmiyor. Bizim onların ayağına gitmemiz, onları teşvik etmemiz bir de işverenlerle irtibatımızın olması ve bu kişilere iş sağlamanız çok kutsal bir görev. Bu konuda canla başla çalışmanızı istiyoruz. Her zaman sizlerin yanınızdayız. Türkiye’de son birkaç yıldır İŞ-KUR’un önemli faaliyetleri var. Açılan kurslar, istihdamlar var. Bunlar takdire şayan. İlimizde de bunların örneklerini görüyoruz. Burada önemli olan vasıfsız dediğiniz kitleye vasıflı hale getirmemiz. Türkiye’deki en büyük güruh ‘ne iş olursa yaparım’ diyen işsizler kesimidir.” dedi.

İŞ KUR Müdürü İlyas Sarıyerli ise yaptıkları işin çok kutsal olduğunu belirterek, “Bir kişiye ekmek vermek ekmek kapası açmak çok kutsal bir görev. Geçen ay içerisinden bu güne bin 674 kişi işsizlik sigortasından yararlanarak işsizlik maaşı aldı. 2012 yılında iş arayan ve işveren ziyaretlerinde toplam 7 bin 909 ziyaret gerçekleştirildi. Özel sektörde bin 583 kişi iş başı yaparken 729 engelli de aynı yıl içerisinde iş başı yaptı.” diye konuştu.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.