İş-Kur sahaya iniyor

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2015 Yılı 16 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında İşgücü Piyasası Talep Araştırması gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında 2 bin 663 işyeri ziyaret edilecek.Muğla...

İş-Kur sahaya iniyor

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2015 Yılı 16 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında İşgücü Piyasası Talep Araştırması gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında 2 bin 663 işyeri ziyaret edilecek.

Muğla ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2016 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecek.

Bu çalışma ile birlikte Muğla işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacak. Muğla ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecek.

Bilimsel sonuçlara sahip olunacak

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada 10+ işyerlerinde tamsayım yöntemi, 2-9 arası çalışanı olan işyerlerinde örnekleme yöntemi ile çalışılacak. Çalışma başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecek. İşyeri ziyaretleri “her işsize, her işverene bir Danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecek.

Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9 arası istihdamlı ve  10+ istihdamlı 2.663 işyerinde gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecek. Çalışma bitiminde Türkiye geneli için 2-9 ve 10+ olmak üzere ayrı ayrı tahmin üretilirken, il düzeyinde ise yapılacak tahminler 10+ işyerlerine yönelik sektörel olarak istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecek.

Muğla uçun rapor hazırlanacak

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İş-Kur personeli tarafından gerçekleştirilecek. Çalışmanın sonuç raporunda Muğla işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacak. Çalışmalar doğrultusunda; Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanıyor.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması bekleniyor.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.