İŞ-KUR Fethiye’de hizmete giriyor

Son zamanlarda yeni yatırım haberleriyle gündeme gelen Fethiye’ye iktidardan bir müjde daha geldi. Fethiye ve Seydikemer bölgesinin Muğla merkeze uzaklığı nedeniyle çalışanlar ve işverenlerin yaşadığı sorunlar AK Parti Muğla...

İŞ-KUR Fethiye’de hizmete giriyor

Son zamanlarda yeni yatırım haberleriyle gündeme gelen Fethiye’ye iktidardan bir müjde daha geldi. Fethiye ve Seydikemer bölgesinin Muğla merkeze uzaklığı nedeniyle çalışanlar ve işverenlerin yaşadığı sorunlar AK Parti Muğla Milletvekilleri tarafından masaya yatırıldı.

Nitekim, daha önce il merkezinde yapılmakta olan açık öğretim sınavlarının da Fethiye’de yapılması gündeme gelmiş ve vekillerin girişimleriyle bu yıl sınavlar ilçe merkezinde yapılmaya başlanmış ve binlerce açık öğretim öğrencisi il merkezine taşınmaktan kurtarılmıştı.

Geniş bir coğrafyaya sahip olan Muğla’da İş-kur, hizmetlerini il merkezinde vermekte ve tüm özverili çalışmalara rağmen, çalışanlar ve işverenler açısından sorunlar yaşanmaktaydı.

Devletin verdiği hizmetlerin vatandaşın ayağına götürülmesi prensibinden hareketle AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’in İşkur İl Müdürlüğü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdindeki girişimleri ile Muğla’da il merkezi dışında ilk hizmet merkezi Seydikemer ve Fethiye’de yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak Fethiye’de açılıyor.

MUĞLA’DA İLK

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 42 Hizmet Merkezi olan İş-kur, 6 yerde daha hizmet merkezi açma kararı aldı. Yeni açılacak hizmet merkezlerinden birisi 48. İş-kur Hizmet Merkezi olarak Fethiye’ye geliyor. İl Müdürü İlyas Sarıyerli yaklaşık 200.000 nüfusa hizmet verecek olan yeni İş-kur Hizmet Merkezi’nde; İşe yerleştirme, İşsizlik sigortası işlemleri, Engellilerin işe yerleştirilmesi iş ve işlemleri,  Kamu talepleri ve kamu işçiliği,  İşçi işveren ilişkileri ile ilgili işlemler,Aktif işgücü yetiştirme kurslarının yapılacağını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Boğa ve Yüksel Özden; hizmetin bölge insanının ayağına geldiğini, bundan sonra Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan insanların bu işlemler için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalmayacaklarını söylediler. Hem çalışanlar, hem iş arayanlar, hem de işverenler için bir sürü külfetin ortadan kalktığını söyleyen Boğa ve Özden; hizmeti vatandaşın ayağına getirmek için çaba gösteriyoruz dediler.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.