İŞ-KUR Eğitim Programları sürüyor

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından istihdama yönelik çalışma ve kurslar aralıksız olarak sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında hayata geçirilen İşbaşı Eğitim Programları hayata geçirilirken İşverenlere...

İŞ-KUR Eğitim Programları sürüyor

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından istihdama yönelik çalışma ve kurslar aralıksız olarak sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında hayata geçirilen İşbaşı Eğitim Programları hayata geçirilirken İşverenlere ve İş Arayanlara İşbaşında Destek Projesi Eğitim Programı anlatılıyor. Bu doğrultuda Muğla Eczacılar Odası Salonunda uzmanlar tarafından eczacılar bilgilendirildi. Toplantıya Çalışma ve İş Kurum İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Eczacılar Odası Genel Sekreteri Kadir Serkan Tekin ve eczacılar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, “Çeşitli faaliyetlerimiz, istihdam odaklı, istihdam yolunda da işverenlere teşvikler var. Bunları anlatmak istiyoruz. İşbaşı Eğitim Programlarımız bugünlerde gündemimizde. Ama bununla birlikte çeşitli kurs ve seminerler düzenliyoruz. UMEM Beceri-10 kurslarımız var. Kurs boyunca işsiz vatandaşlarımızı yetiştirerek günlük 20 TL harçlık veriyoruz. Staj döneminde ise günlük 25 TL veriyoruz. “dedi.

İşbaşı Eğitim Programının tanımını yapan Sarıyerli, “ Bu program örgün eğitimden mezun olan, mesleği ile ilgili bilgi beceri ve tecrübesini arttırmak isteyen işsizlerin mesleklerini geliştirebileceği işletmelerde en fazla 6 ay süreyle işverene herhangi bir maddi yükümlülük getirmeden iş deneyimi ve işletme kültürü kazanmak için düzenlenen bir programdır. Bu program dahilinde işbaşı yapan vatandaşların sigorta priminin yüzde 70’ini kurumuz ödüyor. Ayrıca günlük 25 TL de ücret ödeniyor.6 ay sonunda işveren ve kendisi istediği takdirde aynı kurumda kadrolu olarak çalışmaya devam edebiliyor.”diye konuştu.

Sarıyerli’nin konuşmasının ardından uzmanlar tarafından eczacılara İşbaşı Eğitim Programı hakkında detaylı bilgiler verildi.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.