İş Dünyası seçimi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Muğla Ticaret Borsası başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi.Pazar günü yapılan ve ilk defa halk tarafından...

İş Dünyası seçimi değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Muğla Ticaret Borsası başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Pazar günü yapılan ve ilk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri iş dünyasında olumlu karşılandı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, seçim öncesi yapılan kamuoyu araştırmalarının yanıltmadığını söylerken, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Sayim Akdeniz, halkın, elde ettiği huzur, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır gösterdiğini açıkladı. Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hasan Gökmen bundan sonra milletin iradesine herkesin saygı göstermesi gerektiğine inandığını açıkladı.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş

“Cumhuriyet tarihimizde ilk defa Cumhurbaşkanını halk seçti. Halkın iradesi böyle istedi. Önümüzdeki süreçte yeni bir dönem başlayacak. Bu dönem ülkemiz için inşallah hayırlı olur. Halkımızın yüzde 50’den fazlası tercihini Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. Seçim öncesi yapılan kamuoyu araştırmaları da bunu yansıtıyordu. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin huzuru ve refahı için atılacak adımlar hem ekonomik olarak, hem de siyasi olarak ülkemizin kalkınmasına katkı vermesini bekliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

MÜSİAD Başkanı Sayim Akdeniz

“Milletlerin tarihinde öyle anlar vardır ki, etkileri bakımından köklü kırılmaları ifade eder. Milletimiz, ortaya koyduğu kararlı iradeyle, hem kendi tarihinin seyrini değiştirmiş, hem de gelecek nesillere gururla yâd edecekleri bir not düşmüştür. 12 yıldır, her türlü bedel göze alınarak sürdürülen hak ve özgürlükler mücadelesi, demokrasi kültürümüzün ve siyasi kazanımlarımızın temeli olmuştur. Bu seyirde önemli bir milat olan Cumhurbaşkanlığı seçimi de Yeni Türkiye’nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır. Bundan sonra, ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bugün, her konuyu cesaretle ve sistem bazlı tartışacağımız yeni bir dönemin de adımı atılmıştır. MÜSİAD olarak bir süredir sıkça ifade ettiğimiz gibi, ‘kuvvetler kargaşası’ şeklinde yürütülen mevcut parlamenter sisteme alternatif bir sistem, en kısa zamanda, ‘kuvvetler ayrılığı’ prensibi rehberliğinde kamuoyunun gündemine gelmelidir.

Seçim sonuçları açıkça ortaya koymuştur ki; halkımız, elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır göstermiştir. Dileğimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine duyulan bu güveni, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince de daha da geniş kitlelere yayarak, kardeşlik ortamını daha da pekiştirmesi ve ülkemizi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam etmesidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletimizin sağduyusuyla sonuçlanmasından duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isteriz. Millet sözünü söylemiştir, şimdi, bu sonuçla yola devam etme zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, kendilerine üstün başarılar dileriz. Bu sonucun, ülkemiz, milletimiz ve tüm mazlum milletler için hayırlar ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Hasan Gökmen

“Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkın iradesi ile Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Halkın iradesi de sandığa yansıdı. Ekonomik hayatta bundan sonra çalkantılı bir dönem yaşamak istemiyoruz. Milletin iradesine herkesin saygı göstermesi gerektiğine inanıyorum. Bu seçim ile iş dünyasının rahatladığına inanıyorum. Daha fazla yatırım yapılacak. Ticari faizlerin düşürülmesi ile ilgili Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde düşüncesi vardı. Bu politika izlenirse yatırımlar hızlanacak. Türkiye ekonomisi güçlenecek. Geçen hafta içinde Odalar ve Borsalar Birliği toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan işadamlarını rahatlattı. ‘Sistem değişse bile ekonomik olarak değişen bir şey olmayacak’ dedi. İyi mesajlar verdi. Bir işadamı olarak hem seçim sistemine, hem de yeni yapılanmaya olumlu bakıyorum. Seçim sürecinde de herkes olumlu bir yaklaşım sergiledi” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.