İpekçi’nin öğrencilerinden defile

Bodrum ilçesinde bulunan Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı defile büyük beğeni topladı.Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen dönem sonu defilesinde 13 manken, 48 giysi sundular....

İpekçi’nin öğrencilerinden defile

Bodrum ilçesinde bulunan Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı defile büyük beğeni topladı.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen dönem sonu defilesinde 13 manken, 48 giysi sundular. 1 Ağustos ile 1 Eylül arasındaki dönemde 123 kursiyer eğitim aldı. TRT spikeri Murat Can Canbay’ın açılış konuşmasını yaptığı defilenin sunumunu ise eski Türkiye güzellerinden Yıldız Arhan Mavitan yaptı. Defilede kadife, pazen, basma kumaşların kullanılırken iğne oyası ve keçe işlemesi yapılmış kıyafetlerle, özel olarak Bodrum begonvilinden ilham alınarak hazırlanmış kıyafetlere ağırlık verildiği görüldü.

Defile sonunda Modacı Cemil İpekçi, Bodrum Moda Tasarım El Sanatları Derneği Başkanı Hülya Kocadon ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u sahneye davet ederek teşekkür etti. Kursiyerlerin hem daha önce yaptığı hem de defilede sergilenen kıyafetler Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi Fuayesinde satışa sunuldu. Satıştan elde edilen gelirlerin yüzde yetmişi kıyafeti hazırlayan kursiyere, yüzde 30'u da derneğin döner sermayesine kalacağı ve yeni malzemelerin alınmasında kullanılacağı açıklandı. Defileyi, TSM'nin Divası Müzeyyen Senar’ın kızı sanatçı Feraye, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, DYP ilçe Başkanı Nihal İmbat, modacı, otantik giysiler tasarımcısı Asiye Özkeskin, kursiyer öğrenciler, mankenlerin aile ve yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.