İpek böceğinin yolculuğu İstanbul’da

Tırtıldan ipeğe kadar ipekböceğinin yolculuğunu fotoğraflayan Nayil Kabak’ın “İpek başlı Kadınlar” sergisi İstanbul’da sergilenecek.Milaslı fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak 3 Ekim 2013 Perşembe günü Saat 19:00'de "İpek...

İpek böceğinin yolculuğu İstanbul’da

Tırtıldan ipeğe kadar ipekböceğinin yolculuğunu fotoğraflayan Nayil Kabak’ın “İpek başlı Kadınlar” sergisi İstanbul’da sergilenecek.

Milaslı fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak 3 Ekim 2013 Perşembe günü Saat 19:00'de "İpek Saçlı Kadınlar" isimli fotoğraf sergisini Kadıköy Vapur İskelesi Üst katında bulunan Şirket-i Hayriye Sergi Salonunda açıldı. Sergi 21 Ekim’e kadar her gün 10:00-18:00 saatleri arası açık olacak.

Nayil Kabak sergisinde küçücük bir tırtıldan meydana gelen ve yıllarca tarihe yön veren ipek'in serüvenini aşama aşama fotoğraflarıyla anlatacak. Fotoğraflarını çekerken tırtıldan ipeğe kadar ipekböceğinin yolculuğunu adım adım izleyen fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak; “Benim asıl amacım Milas ve Çomakdağ havalisi köylerinde sadece kendi ihtiyaçları için yapılan bu ipekçilik işini daha çok ipek tutarak çok gelir getirmeleri ve aile geçimine katkıda bulunmalarını sağlamak. Ve köylülere bunun için bilgiler verdim. Ve her köylüye bu işi yapmaları için teşvik ettim ve dünyaya tanıtımı içinde fotoğraf sergileri açıyorum ve açacağım. Çünkü Çomakdağ Kızılağaç'da her evin önünde dut ağacı var ve ipek böceği bakımı için köyün iklimi çok müsait ve çalışkan köylüler çok para getirisi için daha fazla yapabilirler. Çomakdağ yöresinde ipek tutmak günden güne azalsa da hâlâ önemlidir. Çünkü delikanlılar ipek gömlek giyer. Kadınların üç beş entariyle birlikte giydikleri ipek gömlekler ve çemberileri ipektendir. İpek böcekçiliği özen isteyen, uzun süreli bir iş. Çomakdağ köylüleri bu geleneksel kültürümüzün de bu yöredeki son temsilcileri. Atadan gördüklerini sürdürebilmek için özveriyle çalışıyorlar.”dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.