“İntihar son çare değildir”

İntihar bir halk sağlığı sorunu olduğunun altını çizen Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, “Dünyada her 3 saniyede 1 kişi intihar girişiminde bulunuyor. Yazılı ve Görsel Medyada çıkan intihar haberleri...

“İntihar son çare değildir”

İntihar bir halk sağlığı sorunu olduğunun altını çizen Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, “Dünyada her 3 saniyede 1 kişi intihar girişiminde bulunuyor. Yazılı ve Görsel Medyada çıkan intihar haberleri hiçbir şekilde geniş ve tekrarlayan , devamlı bir biçimde olmamalıdır.” Dedi.

İntiharın son çare olmadığını , güçlü bir davranış şekli olmadığını söyleyen Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr Mustafa Nuri Ceyhan, 10 Eylül intiharı önleme günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Dünyada her 3 saniyede 1 kişinin intihar girişiminde bulunduğunu söyleyen Ceyhan , ülkemizde ise en çok intihar vakalarının 15-29 yaş aralığında yaşandığını açıkladı.

Ceyhan; “İntiharlar her türlü toplumlarda rastlanabilen bir insanlık durumu olup intiharların dili, dini, rengi, ırkı gibi bir seçiciliği yoktur. İntiharlar herkesin her zaman yaşayabileceği bir olgudur. İntihar önlenebilir bir ruh sağlığı durumudur. Kriz ve intiharlar konusu ülkemizde 25 yaşın altına kadar düştü ve başka ülkelerde ise bu durum daha aşağılardadır. Bu durum toplumsal yapıyla ilgili bir durum. İntihar olgularında ekonomik nedenler ve ekonomik zorluklar içinde olanlar daha fazla karşımıza geliyor. Aile içi Şiddet gören kadınlar da intihara daha meyilli oluyorlar” dedi.

Ceyhan şunları ekledi: “İnsanlar en çok depresyon, psikolojik ve bedensel rahatsızlıklar, ekonomik sorunlar, aile içi ilişki problemi, iletişim sorunları, bağımlılık, dışlanma, şiddet, terk edilme ve yalnızlık , hayal kırıklıkları, işsizlik ve okulda başarısızlık nedeniyle intihar girişiminde bulunmaktalar"

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.