“İnsanı seven ormanı da sever”

Orman yangınlarının önlenmesine yönelik toplantıda konuşan Muğla Valisi Amir çiçek, “ İnsanı seven ormanı da sever ve ormanlara zarar veremez.”dedi.Muğla Valiliği 2015 yılı orman yangınları ile mücadele komisyonu toplantısı...

“İnsanı seven ormanı da sever”

Orman yangınlarının önlenmesine yönelik toplantıda konuşan Muğla Valisi Amir çiçek, “ İnsanı seven ormanı da sever ve ormanlara zarar veremez.”dedi.

Muğla Valiliği 2015 yılı orman yangınları ile mücadele komisyonu toplantısı valilik 75. Yıl toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara orman yangınlarının çıkma sebeplerinin yüzde 58’in insan kaynaklı olduğunu belirterek, çıkan yangınların yüzde 32’sinin sebebini bilinmediğini, yüzde 42’sinin yıldırımlardan, yüzde 15’nin kasıtlı olduğunu, yüzde 11’in ise ihmal ve dikkatsizlikten çıktığını söyledi.

Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı salonun da toplanan komisyona, Muğla Valisi Amir Çiçek, vali yardımcıları, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, kamu kurum ve müdürleri katıldı.

Toplantıda Konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Her şeyin altında sevgi yatar. Eğer biz insanı seviyorsak, doğayı da seveceğiz. Seven kişi korumayı da bilir. Onun için biz orman ve ağaç sevgisini her yaştaki insanımıza özellik aşılamamız gerekmektedir. Sevginin olmadığı yerde her türlü kötülük olur” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara orman yangınlarının çıkma sebeplerinin yüzde 58’in insan kaynaklı olduğunu belirterek şöyle devam etti, “Çıkan yangınların yüzde 32’sinin sebebi bilinmiyor. Yüzde 42’si yıldırımlardan, yüzde 15’i kasıtlı, yüzde 11’i ise ihmal ve dikkatsizlikten çıkıyor. 2015 yılında yangın organizasyonunda bin 200 işçi, 135 adet teknik eleman, 70 idari eleman görev yapacak. 2015 yılında Yangınla Mücadele Faaliyetlerinde; Ula Helikopter filosu merkezinde 1 idare Helikopteri, Fethiye, Marmaris, Milas’ta 3 kiralık genel maksat helikopteri ve Milas-Bodrum Havalimanında 2 Anfibik uçak görev yapacak”

Komisyon toplantısında yangın öncesi alınacak tedbirler 32 madde altında toplanırken, maddeler bazıları şöyle: Yangına hassas ormanlık alanların içinde veya kenarında bulunan mahalle ilköğretim okullarında öğretim döneminde idaremizce seminer düzenlenerek yangına karşı hassasiyet ve orman sevgisi genç nesillere aşılanacak. Meteorolojik koşulların yangın çıkması açısından kritik olduğu günlerde, İl Müftülüğünden temin edilen Cami görevlilerine ait telefonlara SMS ile ulaşılarak vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanacak. Orman içi ve orman kenarındaki tarlalarda anız, bağ, bahçe ve zeytinliklerde ot, çalı vs. yakmak suretiyle meydana gelen yangınların Büyükşehir Belediye İtfaiye araçları tarafından söndürmesi esnasında, Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın söndürme araçları su takviyesi ve müdahale yaparak destek verecek. Yangına katılması öngörülen eğitimli ve teçhizatlı askeri birliklerin orman yangınları konusundaki eğitimleri; kapsamlı ve uygulamalı olarak hazırlanacak eğitim programları çerçevesinde gerçekleştirilecek. Eğitimli ve teçhizatlı askeri birliklerin yangınlarda soğutma işlemleri ve güvenlik tedbirlerinin alınmasında görevlendirilecek.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.