İnsan tacirleri tutuklandı

Marmaris ve Datça ilçelerindeki insan kaçakçılığı operasyonlarıyla ilgili olarak aranan 9 organizatörden 5’i hakim karşısına çıktı. Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde son dönemde düzenlenen operasyonlarda 37'si...

İnsan tacirleri tutuklandı

Marmaris ve Datça ilçelerindeki insan kaçakçılığı operasyonlarıyla ilgili olarak aranan 9 organizatörden 5’i hakim karşısına çıktı. Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde son dönemde düzenlenen operasyonlarda 37'si Afganistan, 19'u Suriye, 18'i Burma ve 11'i Filistin uyruklu 85 kaçak yakalandı.

Jandarma ekipleri İstanbul'da toparlanan kaçakların organizatörlerce kiralanan arabalarla Marmaris ve Datça'daki koylara götürülerek şişme botlarla Yunan adalarına geçirilmesini planlayan suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından İstanbul, Aydın ve Muğla'da 10 adrese eşzamanlı operasyon yapıldı. Kaçakları denizyoluyla yurtdışına götürmeyi planlayan 9 organizatör de gözaltına alındı. Ayrıca organizatörlerin insan kaçaklılığında kullandığı 7 araba, 53 can yeleği, 2 şişme bot ve 2 bot motoru ele geçirilerek el konuldu.

Zanlıların Datça Jandarma Bölük Komutanlığı’ndaki ifadelerinin ardından Datça Adliyesi'ne sevk edilen 5 organizatör olan A.Ç. (20), S.Ç. (24), M.E. (34), A.P. (34) ve H.Ş. (18) tutuklandı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.