İnsan tacirleri hakim karşısında

Muğla ve Adana’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Marmaris Adliyesi’ne sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü...

İnsan tacirleri hakim karşısında

Muğla ve Adana’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Marmaris Adliyesi’ne sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri (KOM) ile Marmaris Sahil Güvenlik Ekipleri, Muğla kıyılarından kaçak mülteci geçişlerinin önlenmesi ve insan tacirlerine yakalanmasına yönelik ortaklaşa çalışma başlattı. Muğla kıyı şeridinde denizden ve karadan çalışmalarını yürüten ekipler, İstanbul ve İzmir’den getirilen mültecileri Yunan adalarına kaçak yollardan taşıyan organize bir şebekeyi takibe aldı. Göçmen Kaçakçılığının önüne geçilmesi ve suç oluşumu içerisinde olan gurupların deşifre edilmesi amacıyla sürdürülen teknik ve fiziki çalışmalar sonunda, KOM ve Sahil Güvenlik ekiplerinin 16 Şubat tarihinde Adana, Fethiye ve Marmaris’te eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda M.E.S., F.Ç,A.A. ,H.H., F.O., E.Ş., T.U,H.S., F.Ç., T.U., C.A. isimli 11 kişi ‘örgütlü göçmen kaçakçılığı yapmak’ suçlamasıyla göz altına alındı. Zanlılarla birlikte yasa dışı yollardan yunan adalarına geçmek isteyen 146 göçmen ile göçmenleri adalara geçirmekte kullanıldığı tespit edilen 5 sürat teknesi de ele geçirildi.

Yakalanan 11 zanlı bugün ‘örgütlü göçmen kaçakçılığı yapmak’ suçlamasıyla bugün sabah saatlerinde Marmaris Adliyesine sevk edildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.