İnsan tacirleri can yeleklerini çaldı

Marmaris ilçesinde, bir yolcu teknesinden 12 can yeleği çalındı. Tekneciler, yelekleri göçmen kaçakçılarının aldığını ileri sürdü.Olay, dün gece saatlerinde Yat Limanı'nda meydana geldi. Liman Başkanlığının karşısındaki...

İnsan tacirleri can yeleklerini çaldı

Marmaris ilçesinde, bir yolcu teknesinden 12 can yeleği çalındı. Tekneciler, yelekleri göçmen kaçakçılarının aldığını ileri sürdü.

Olay, dün gece saatlerinde Yat Limanı'nda meydana geldi. Liman Başkanlığının karşısındaki eski iskelede demirli bulunan ve zaman zaman deniz fenerlerinin kontrolünde kullanılan "Akdeniz A" isimli teknedeki can yelekleri, gece saatlerinde kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerce çalındı.

Tekne sahibi Ruhi Akdeniz, (72) sabah erken saatlerde tekneye bakım yapmak için bağlı bulunduğu iskeleye geldi. Teknenin tente demirlerine bağlı can yeleklerinden 12’sinin yerinde olmadığını fark eden yaşlı adam polis ve Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi.

Limandaki diğer bazı tekne sahipleri ise hırsızlığı göçmen kaçakçılarının yaptığını iddia etti. Son günlerde bölgede kaçakların arttığına dikkati çeken tekneciler, "Burada uzun zamandır can yeleği hırsızlığı yaşanmıyordu. Küçük bir botla Yunan adalarına kaçak geçirmek isteyen organizatörlerin, güvenlik amacıyla yanlarına almak için can yeleklerini çaldıklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu arada, teknenin olduğu bölgeyi gören Anatolia Meydanı'ndaki MOBESE görüntülerini inceleyen güvenlik güçleri, şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.