İnsan tacirleri adliyede

Datça’da 2 kaçak göçmenin öldüğü, 3 kişinin de kaybolduğu tekne kazasının ardından yakalanan 16 zanlı hakim karşısına çıktı.Datça ilçesinden Yunan adalarına insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 16 örgüt...

İnsan tacirleri adliyede

Datça’da 2 kaçak göçmenin öldüğü, 3 kişinin de kaybolduğu tekne kazasının ardından yakalanan 16 zanlı hakim karşısına çıktı.

Datça ilçesinden Yunan adalarına insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 16 örgüt üyesi yakalanarak adliyeye çıkarıldı.

11 Mart 2014 tarihinde Datça’dan Yunanistan’ın Sömbeki Adası'na kaçmak isteyen 18 Suriyeli kaçağın içinde bulunduğu bot batmış, 13 kişi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış, 2 kişinin cesedi bulunmuş, biri çocuk 3 kişi de kaybolmuştu.

Olayın ardından, insan tacirlerini yakalamak için çalışma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, suç örgütü üyesi 16 kişiyi yakaladı. Yapılan çalışmalarda, örgütün yöneten M.G.G., G.T. ve A.K.’nin İzmir’e kaçtıkları tespit edildi. Muğla’nın Datça, Marmaris ve Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesiyle İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında 3 örgüt yöneticisi ve bir kadının da bulunduğu 16 kişi yakalandı. Zanlılarla birlikte insan kaçakçılığında kullanılan 2 tekne, 1 tabanca ve mermiler ele geçirildi.

Zanlılar, “örgütlü olarak insan kaçakçılığı yapmak ve birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçlamasıyla Marmaris Adliyesi’ne çıkarıldı.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.