İnönü, Yatağan’da anıldı

Yatağan CHP İlçe örgütü  25 Aralık 1973  yılında 89 yaşında vefat eden  2. Cumhurbaşkanı İsmet  İnönü’nyü düzenlenen bir etkinlikle andı.CHP İlçe Başkanı Kamil Genek,  yaptığı açıklamada;...

İnönü, Yatağan’da anıldı

Yatağan CHP İlçe örgütü  25 Aralık 1973  yılında 89 yaşında vefat eden  2. Cumhurbaşkanı İsmet  İnönü’nyü düzenlenen bir etkinlikle andı.

CHP İlçe Başkanı Kamil Genek,  yaptığı açıklamada; “İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nü  41. Ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer alan çok zor şartlar altında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ le birlikte ülkenin temel taşlarını atan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran  çok partili demokrasiyle tanıştıran  demokrasinin güçlenmesi için sağlıklı bir süreci hazırlayan insandı.

Lozan Antlaşmasının imzalanmasında büyük başarı göstermiş  ve Türkiye Cumhuriyeti’ni emperyalizmin kölesi olmaktan kurtarmıştır. Bir Ulusun yaşamında  yarım asırdan daha uzun süre yer almış  hayatımızda, toplumumuzda, demokrasimizde, hürriyet anlayışımızda  Türk Devleti’nin  değerlerine  onuruna çok önem vermiştir.  Bu duygularla  onu anıyoruz ruhu şad olsun diyoruz” dedi .

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.