İngilizler Türkçe öğreniyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara “Türkçe” kursu açıldı. Pazartesi ve Çarşamba günleri yaklaşık 3 saat süren kursa çoğunluğu İngiliz olan 24 kursiyer...

İngilizler Türkçe öğreniyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara “Türkçe” kursu açıldı. Pazartesi ve Çarşamba günleri yaklaşık 3 saat süren kursa çoğunluğu İngiliz olan 24 kursiyer katılıyor.

Fethiye’de yerleşik olarak yaşayan yabancıların komşularının yanı sıra çarşı ve pazardaki alışverişleri sırasında Türkçe anlaşabilmek için bu kursu tercih ettikleri öğrenildi.

Türkçe konuşmanın yanı sıra okuyup-yazmayı da öğrenen kursiyerler, kurs öğreticisi Muammer Aslan’ın öğrettiği Türkçe kelimeleri tekrarlarken, yeni bir dil öğrenmenin heyecanı yaşıyorlar. 128 saat sürecek Türkçe kursu sonunda sertifika verileceğini belirten kurs öğreticisi Muammer Aslan, “Yabancı uyruklu kursiyerlerimiz, bir kelime bile öğrenebilmek için gayret sarfediyorlar” dedi.

68 yaşındaki Janet Kendle, 61 Yaşındaki Kerl Hewkins, 64 yaşındaki Sue Broker, 46 yaşındaki Sharon Pidgley, 59 yaşındaki Paul Hembrough, 21 yaşındaki Cherry Mae Metin ve 50 yaşındaki Angie Valentıne, Türkçe yazıp konuşmanın zor olduğunu ancak bu zorluğa katlanacaklarını belirterek, “Komşularımızla daha iyi anlaşabilmek, çarşı pazarda Türkçe diyalog için bu kursa katıldık. Türkiye’de yaşadığımız için Türkçeyi mutlaka öğreneceğiz” dediler.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.