İngilizler halı dokumayı öğrendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Kayaköy Halısının” yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Fethiye'de açılan kursta 13'üncü İngiliz kursiyer de halı dokumayı...

İngilizler halı dokumayı öğrendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Kayaköy Halısının” yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Fethiye'de açılan kursta 13'üncü İngiliz kursiyer de halı dokumayı öğrendi.

Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatları yönetmeliği kapsamında Fethiye Kültür Müdürlüğü’nde açılan halı dokuma kursuna yoğun talep nedeniyle yeniden açılacağı kaydedildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı malzemeler ile toplam 320 saat devam eden halı dokuma kursunun oldukça başarılı geçtiği ifade edildi.

Ev hanımı, emekli, yat kaptanı, kadınların yanı sıra Fethiye’de yaşayan İngiliz uyruklu bir kadınında katıldığı halı dokuma kursunda “Kayaköy Halısı” ile Kayaköy halı motifleri kurs öğreticisi Meryem Balıkçı tarafından öğretildi.

Kurs öğreticisi Meryem Balıkçı, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli kursta Kayaköy Halısı dokumayı öğretilerini yeni bir kursunda yakında başlayacağını söyledi.

Kursiyerlerden Yat Kaptanı İlknur Aksak, Hayriye Vural ve Arzu Adalı ile İngiliz uyruklu Colltte Fisher’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür ederek, “Halı dokumayı öğrendik. Evlerimizde dokuma yaparak turistlere satabiliriz” diye konuştular.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.