İngiliz turist sayısında artış beklentisi

Turizm sektörü temsilcileri 2013 yılındaki Güney Ege’ye gelen İngiliz turist sayısındaki artışın önümüzdeki turizm sezonunda da artarak devam edeceğini söylerdiler.Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan ve 34'üncü...

İngiliz turist sayısında artış beklentisi

Turizm sektörü temsilcileri 2013 yılındaki Güney Ege’ye gelen İngiliz turist sayısındaki artışın önümüzdeki turizm sezonunda da artarak devam edeceğini söylerdiler.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan ve 34'üncü kez kapılarını açan World Travel Market Fuarı'na katılan Marmaris Turizm Birliği, turizmcileri sevindirici haberler verdi.

Fuarın ilk iki gününde, oldukça iyi izlenimler elde eden Güney Egeli turizmciler, 2013 yılındaki yüzde 8'lik artışın 2014'te de devam edeceğini öngörüyor.

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan World Travel Market (WTM) Fuarı, İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı. Marmaris standı her yıl olduğu gibi bu sene de ilgi çekerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, fuarın ilk günü öğleden sonra programında Türkiye stantlarını ziyaret etti. Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan Londra WTM Fuarı'nda, Türkiye bin metrekarelik standda, 64 kurumla temsil ediliyor ve WTM'yi bu yıl 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

“ Artış devam edecek”

Marmaris ve çevresinin tanıtım çalışmalarını üstlenen Marmaris Turizm Birliği adına fuarda bulunan MARTAB Koordinatörü Sedat Kirt, " 2013 turizm sezonunda görülen artışın ardından Marmaris'te İngiliz ziyaretçiler bazında Eylül, Ekim ve Kasım ayının ilk haftasında da hareketlilik devam etti. Güney Egeli turizmcilerle birlikte bu artışın sürmesi ve kasım ayı sonuna kadar Dalaman'a inen charter uçuşların devam etmesi için ilk olarak Thomas Cook'la görüşmeler yaptık. Amacımız kasım ayını turizme kazandırmak" dedi.

Her yıl fuar sırasında yayınlanan ve Euromonitor International finans analiz şirketinin hazırladığı fuar raporlarından MARTAB'ın derlediği bilgilere göre; İngiltere'deki küresel ekonomide yüzde 3,1'lik artış yaşandı. İnternet üzerinden yapılan rezervasyonlarda artış kaydedildi. Bu sayılar çift haneli rakamlara ulaştı. İngiltere ekonomisindeki olumlu gelişmelerin turizme canlılık kazandırdığı belirtiliyor.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.