İngiliz Pazarı’nın geliri öğrencilere

Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, evlerinde yaptıkları kek, börek ve şarapların yanı sıra el sanatları ürünlerini açtıkları kermeste satarak, Fethiye’deki öğrenciler için bursa dönüştürdü.Fethiye Turizm...

İngiliz Pazarı’nın geliri öğrencilere

Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, evlerinde yaptıkları kek, börek ve şarapların yanı sıra el sanatları ürünlerini açtıkları kermeste satarak, Fethiye’deki öğrenciler için bursa dönüştürdü.

Fethiye Turizm Tanıtım Çevre Eğitim Vakfı (FETAV) tarafından düzenlenen Adress Çay Bahçesi yanındaki kermeste yaklaşık 40 stantta 80 kişi, el sanatları ürünlerinin satışını gerçekleştirdiler. Havanın da güzel olması nedeniyle düzenlenen kermese özellikle Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yabancı uyruklu vatandaşlar, yaklaşan noel öncesi evlerinde yaptıkları kek, börek ve değişik gıda ürünleri ile el sanatları ürünlerini bu kermeste satarak, eğitime destek oldular. Çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlar, tezgahlarındaki ürünlerini satarak, öğrencilere daha fazla burs sağlayabilmek için çaba gösterdi.

Türkiye’ye 10 yıl önce gelen 25 yaşındaki Jessica Hibbert, kendi elleriyle yaptığı börekleri satmaya çalışırken, Fethiye’ye 8 yıl önce gelen ve İslamiyet’i seçen 70 yaşındaki Abdel Hamid Jones’te evde yaptığı havuçlu ve limonlu kekleri satarak, dikkat çekti.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.