İngiliz kızın yargılanmasına devam edildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, sahte para ile alışveriş yaptığı gerekçesi ile yakalanıp mahkemece tutuklanan İngiliz kız, Fethiye'de hakim karşısına çıktı. Olayın mağduru market sahibinin davacı ve şikayetçi olmadığını...

İngiliz kızın yargılanmasına devam edildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, sahte para ile alışveriş yaptığı gerekçesi ile yakalanıp mahkemece tutuklanan İngiliz kız, Fethiye'de hakim karşısına çıktı. Olayın mağduru market sahibinin davacı ve şikayetçi olmadığını belirttiği duruşmada tahliyesini isteyen Natasha, Marmaris'te işlediği iddia edilen bir başka suçtan dolayı hakkında açılan davadan dolayı tahliyesi ertelendi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 21 yaşındaki Natasha W, kardeşi Terry’nin erkek arkadaşının verdiği 200 TL’lik banknotun sahte olduğunu bildiğini, 20 TL’lik alışveriş yaptıktan sonra üstünü alıp ayrıldıktan sonra yakalanıp tutuklandığını söyledi.

Cezaevinde kadın koğuşunda 3 aydan fazla bir zamandır yatmakta olan Rus uyruklu İngiliz vatandaşı Natasha W. (21), Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde piyasaya sahte para sürmek suçu ile tutuklu olarak ilk kez hakim karşısına çıktı. Natasha W, mahkemede verdiği ifadesinde "Abdülkadir T, kız kardeşim ve ben otelde konakladık. Abdülkerim T, bana üç tane sahte 200 TL verdi. Bunların sahte olduğunu söyledi. Yol üzerindeki markete girdim. Yaklaşık 20 TL’lik alışveriş yaptım. 200 TL’nin birisini verdim. Paranın üstünü alıp dışarıya çıktım. Diğer 200 TL’yi cüzdanıma koymuştum. Abdülkerim, kız kardeşimle arabada bekliyordu. Onu bulmak isterken jandarma gelip beni yakaladı. Hakkımda işlem yapılınca tutuklandım. Daha öncesinde Abdülkerim T., sahte parayla alışveriş yapmazsam öldüreceğini söylemişti. Beni tehdit etmişti” dedi.

Market sahibi Şah Köse de davacı olmadığını belirterek şunları söyledi: “Bu bayan 09.09.2012 tarihinde saat 21.00 sıralarında marketime geldi. 12 lira 50 kuruşluk alışveriş yaptı. 200 TL verdi. Para üstünü verdim. Bayan dışarı çıktıktan sonra verdiği 200 TL’nin sahte olduğunu fark ettim. Döviz bürosuna gönderdim. Orada da teyit ettiler. Müşterilerden biri jandarmaya haber vermiş. Jandarma geldi, bayanı yakaladı. Olayla ilgili zararım yoktur. Şikayetçi değilim.”

Mahkeme, sanık Abdülkerim T’nin araştırılması, İnterpol Daire Başkanlığı’na müzekkere yazılması nedeniyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.