İngiliz kadın Müslüman gibi gömüldü

Fethiye’ye sekiz yıl önce gelen İngiliz uyruklu emekli kadın, vasiyeti üzerine Müslüman gibi gömüldü. Beş yıl önce İslamiyet’i seçerek Zeynep ismini alan bir çocuk annesi Jane Land Burnett (65), Fethiye fotoğraf kulübüne...

İngiliz kadın Müslüman gibi gömüldü

Fethiye’ye sekiz yıl önce gelen İngiliz uyruklu emekli kadın, vasiyeti üzerine Müslüman gibi gömüldü. Beş yıl önce İslamiyet’i seçerek Zeynep ismini alan bir çocuk annesi Jane Land Burnett (65), Fethiye fotoğraf kulübüne üye olarak pek çok etkinlikte yer almıştı.

Lösemi rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Fethiye aşığı İngiliz Jane Land Burnett, vefat edince vasiyeti üzerine Müslüman gibi gömüldü. Türk ve İngiliz arkadaşlarının Zeynep olarak tanıdığı Burnett’in cenazesi Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü cenaze otosuyla Çatalarık Mezarlığına getirildi. Belediye Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra kefenle toprağa verilen İngiliz kadın için mezarı başında Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi.

Cenaze merasimine kızı Sara Burnett’in yanı sıra İngiliz arkadaşlarıyla Türk dostları ve fotoğraf kulübünden az sayıda üye arkadaşı katıldı.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.