İngiliz Chrıstıne “Zeynep” oldu

Ortaca İlçe Müftülüğü’ne müracaat eden İngiliz uyruklu Chrıstıne Margeret, düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olup Zeynep adını aldı.İlçe Müftülüğü’nde yapılan ihtida merasimi hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü...

İngiliz Chrıstıne “Zeynep” oldu

Ortaca İlçe Müftülüğü’ne müracaat eden İngiliz uyruklu Chrıstıne Margeret, düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olup Zeynep adını aldı.

İlçe Müftülüğü’nde yapılan ihtida merasimi hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler; “ İngiliz uyruklu ve Hristiyan dinine mensup olan Chrıstıne Margeret, Ortaca İlçe Müftülüğümüze müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirtti. İngiliz Uyruklu Chrıstıne Margeret’e İslam dininin genel prensiplerini anlatıldıktan sonra ihtida merasimine başlanıldı.İlçe Müftülüğü’nde şahitler huzurunda yapılan ihtida merasiminde kelime-i şahadet getirerek Müslüman olan Chrıstıne Margeret, ‘Zeynep’ ismini aldı” diye konuştu.

Daha sonra İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler tarafından Zeynep Margeret adını alan İngiliz’i "İhtida Belgesi"ni verdi. Müslüman olmasının anısına kendisine bir İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim ile İngilizce yazılmış İslam dinini anlatan çeşitli kitaplar hediye etti.

Chrıstıne (Zeynep) Mergaret de, kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini ve bu kararından dolayı da çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.