İNCİR GİBİ TATLI GÖRSELLER

Tatlı dile güler yüze doyulur mu ? Doyulur mu ? Şarkı dizeleri bile bir zamanlar pelesenk olmuş, adeta dilimize yapışmıştı. Bu yapışmışlıkla şarkıyı hiç bıkmadan, üşenmeden yıllarca söyledik.  Tabii şarkı gündemden düşüp, eskiyinceye kadar …! Hoş yenileri ardı arkası kesilmeden  peş peşe geliyor ama …

Her yeni şarkı incirin ağzımızda oluşturduğu tat kadar bize ahenk katıyor.

Şarkıların dışında gözümüze ve gönlümüze renk veren, ruhumuzu tatlandıran filmler oluyor ve daima da olacaktır. Bu filmlerin de her biri birer ikişer Muğla’da vizyona giriyor.Bu güzel filmleri toplumsal görevini en iyi şekilde yerine getiren Cine Plus cep sinemaları bir birinden güzel filmleri; İncir gibi tatlı görseller olarak gözümüzü, gönlümüzü açıyor. Vizyona giren duygusal, romantik, romantik komedi, drama tarzındaki filmlerle bir bütün oluşturuyor.

Muğla’da izlenen filimler yer yüzünün her bir köşesinde yapımlanan filmlerin  taa…! Kendisi olup Avrupa’dan,  Asya’dan, Amerika’dan, Avusturalya’ya ve Afrika’ya kadar  izlenmeye değer onlarca değerli filmi Muğla’da izledik. İzlemeye devam edeceğiz. Aslında filmin en iyi izleneceği ortamın sinema salonu olacağından yola çıkarak kendi ülkemizde çekilip yayınlanan ve vizyona giren onlarca yüzlerce izlenmeye değer film olduğunu biliyorsunuz. Bakınız biliyor musunuz ? demiyorum. Çünkü  her şeyin her ne olursa olsun farkındasınız .

Film öncesi hazırlanan platformlar, seçilen mekanlar, giyilen kıyafetler ve de oyuncu kadrosuyla hazırlanan her film için harcanan emek anlatılarak bitirilemez. Hem maddi hem de manevi ölçek de büyük riskler oluşturan filmlerin izlenebilirlilik  oranları  tabi ki o filmi  hazırlayan yönetmeninden, senaristine ve de genel kadroda bulunan herkesi fazlaca ilgilendiriyor. Ya tutmazsa denir ya… !

İşte böyle bir felaketi kimse istemez. Amerika’da bulunan meşhur Holywood ile Kıtalar arasında bir sektör olan sinemacılık sanatın öyle böyle değil ama hayatın en dip köşesindedir. Üstüne üstlük oyuncu kadrosunun bile yetersizliğinin gösterimin sekteye uğratacağı göz ardı edilmezse bu konunun ne kadar dikkate alınması gerekliliğini göz önüne çıkarır.

Sinema hayatımızın en önemli köşesindedir aslında…! Rolünün hakkını gerçekten vermiş dediğimiz; artist ve aktristler temelini tiyatroya dayandırdıkları oyuncuklarını  iyi şartlar üzerinde oluşturup başarılarını bu şekilde perçinlerler. Doğuştan yetenekli olanları da bu arada unutmamamız gerekiyor. Doğal sinema platformu olarak yapımcıların ilgisini çeken mekanlardan birisi de kuşkusuz Muğla’dır. Bırakın ülkemizdeki konumunu yeryüzünde bile en güzel kıyı kesiminde bulunan Muğla öncelikle sinema filmleri ve sonrasında diziler için biçilmiş kaftandır. Deniziyle, havasıyla, suyuyla, doğasıyla, insanıyla bir bütün olan şehrimiz de şimdi ye kadar bir çok sinema filmi ve dizi film çekildi.

Hatırlarsanız Büyük Yalanla ( Yüksel AKSU) Muğla epey yankılanmış. Büyük Yalan bu süreç içersinde iki sezon devam etmişti. Emrah’lı, Halil ERGÜN, Hülya DARCANLI kadrosuyla günlerce Muğla’yı bir film stüdyosu haline getirmiş, geçtiğimiz her caddede, sokakta yapılan yapımla ilgili çalışmalar mutlaka ilginizi çekmiştir. Sonra Dürüyemin Güğümleri Dirgeme’yi uzun süre meşgul etmiş; Mustafa Şevki DOĞAN’ın yönetmenliğini yaptığı dizi tüm Türkiye de sevilmişti. Bu dizi öncesi Bozüyük’de çekilen  Baba Ocağı yine Mustafa Şevki DOĞAN imzalıdır.

Yıllar öncesi çekilen ve Ula kökenli bir Yüksel AKSU filmi olan Dondurmam Gaymak Türkiye de olduğu gibi Dünya da da özellikle bu sektörün neredeyse ana vatanı Amerika’da bile epey yankı bulmuştu. Hatta bu filmde oynayan Muğlalılar harikalar yaratmış, güzel işlere imza atmışlardı. Hele Gülnihal DEMİR büyük övünç kaynağımız olmuş, film sektörü bize göre bir yıldız kazanmıştı. Hele başarısını perçinlediği tüm Türkiye’nin sevdiği Çocuklar Duymasın hala hafızalarımızdaki yerini tap taze korur. Ya Efe Köy Entel Köye Karşı filmine ne demeli? Olağan üstü komik ve güzel bir filmdi. Zamanı gelice de bu film üzerine de konuşacağız.

İki gün önce ziyaret ettiğim Cine Plus’ın İdarecisi Gülden TİRELİ yarın yapılacak bir Gala’dan bahsetti. Komşu İlimiz Aydın’da çekilen ve yapımlanan SÜPER İNCİR filminde yine Gülnihal DEMİR ismini görüyoruz. Komedi tarzında yapımlanan Kerem SARI’nın yönettiği film bu Cuma Cine Plus’da vizyona girecek. Gülnihal DEMİR ile birlikte Volkan BAŞ, Zafer KAYA, Nihat KAPIZ ve Ece YENTÜR oyunuyla zenginleşen müthiş komedi… Süper İncir buraların plato olmasına yakışır ve yarışır nitelikte bir film… İzlenir mi ? Evet, Kaçırılır mı ? Hayır… Dolayısıyla görsel zenginliği ile yapımlandıkları şehirlere hayat katan filmler kervanına SÜPER İNCİR de katılmış olacak.

İncir en tatlı, sanki bal tadın da şeker gibi yenilesi meyveler den biridir. Filmin adından da anlaşılacağı üzere bu komedi tarzında bu film,  komşu ilimiz Aydın’da çekilmiş olup;  Muğla’yı, Muğlalıyı çok iyi temsil eden övünç  kaynağımız Gülnihal DEMİR’de  yine bu film de iyi performans sergilemiştir. Aydın’ da gişe rekoru kırıp çoğu kez kapalı gişe oynayan SÜPER İNCİR Muğla’da da aynı ilgiyi görecektir.

İşte o gün bugündür…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.