İmzalar tamam, sıra başbakanda

Memur-Sen Konfederasyonu olarak 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz' diyerek başlatılan 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası sona erdi.  Başlangıçta belirlenen 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak...

İmzalar tamam, sıra başbakanda

Memur-Sen Konfederasyonu olarak 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz' diyerek başlatılan 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası sona erdi.  Başlangıçta belirlenen 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzalar önce konfederasyon genel merkezine oradan da Başbakanlığa iletilecek. İmza kampanyasında Muğla il genelinde 37 bin 386 imza toplandı.

Kampanya ile ilgili olarak bir açıklama ve değerlendirme yapan Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Hasan Demirtaş, “Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından

kurtulmalıdır. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan'a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir, siyaset kurumunundur.

Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren milletimizin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur.”dedi.

Kampanyaya katılım gösteren ve destek veren herkese teşekkür eden Demirtaş, sendika olarak geçici iyileştirmeler yerine kalıcı çözümler görmeyi istediklerini belirterek şunları söyledi:

“Yönetmeliklerle, kısmi düzenlemelerle tam demokratikleşmenin sağlanamayacağı açıktır. Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM'de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir. Memur-Sen olarak mevsimsel iyileştirmeler yerine, kalıcı ve anayasa güvencesiyle getirilen demokratikleşme ve özgürlüklerden yana taraf olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfuyla kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır.

Milletimiz, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kamyanyası'na katılarak üzerine düşeni yapmıştır. Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Bu kampanya sürecinde bize destek olan bütün kişi ve kurumlara da ayrıca teşekkür ederiz. “

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.