İMZACILARA Senatodan uzaklaştırma Savcılıktan soruşturma

Ülke genelindeki üniversitelerde görev yapan ve aralarınde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan 9 akademisyenin sözde barış bildirgesine imza atmaları çeşitli tartışmalar neden olurken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden...

İMZACILARA Senatodan uzaklaştırma  Savcılıktan soruşturma

Ülke genelindeki üniversitelerde görev yapan ve aralarınde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan 9 akademisyenin sözde barış bildirgesine imza atmaları çeşitli tartışmalar neden olurken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden 9 öğretim elemanı Senato kararı ile görevlerinden uzaklaştırıldılar. Savcılık ise haklarında soruşturma başlattı.

Ülke genelindeki üniversitelerde görev yapan 1128 akademisyenin sözde barış bildirisi altına imza atmalara büyük tepkilere neden olurken, bu akademisyenler arasında yer alan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ndeki 9 akademisyen de Üniversite Senatosu kararı ile görevlerinden uzaklaştırıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar,  yaptığı açıklamada, terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonları suç gibi göstermek amacıyla provokatif bildiri yayımlamanın hiçbir şekilde akademik anlayış ve fikir özgürlüğüyle bağdaştırılamayacağını belirtti.

Bildiride imzası bulunan Prof. Dr. Eren Deniz Tol, Doç. Dr. Zeynep Dilek Hattatoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Irmak, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Ertuğrul, Yrd. Doç. Dr. Güzide Özdikmenli Demir, araştırma görevlileri, Demet Bolat, Ezgi Burgan, Sercan Kıyak ve Taylan Banguoğlu hakkında cezai ve idari soruşturma başlattıklarını belirten Harmandar; "Soruşturmanın selameti açısından 9 akademisyene, soruşturma tamamlanıncaya kadar görevlerinden el çektirdik" dedi.  Harmandar, soruşturma sonucuna göre gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiride, güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmaları ve sokağa çıkma yasakları bahane edilerek "kasıtlı ve planlı kıyım yapıldığı" öne sürülmüştü.

Senato aldığı kararda, “Bir grup öğretim elamanı tarafından ‘Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiri yayınlanmış olup, söz konusu bildirinin devletimizin ülkemizde sürmekte olan teröre karşı mücadelesinin katliam ve kıyım olarak nitelendirildiği ve bu bildiriyi imzalayanlar hakkında gerekli işlemlerin başlatılması Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının yazısı ile rektörlüğümüze bildirilmiştir. Üniversitemiz öğretim elemanları hakkında söz konusu iddialara istinaden 2547 sayılı kanunun 53/c maddesi gereğince ceza soruşturması açılması ve ceza soruşturmasının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Yüksek Öğretim Personel Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca 15 Ocak 2016 tarihinden itibaren 2 ay süre ile görevden uzaklaştırılma işlemi uygulanarak ilgili öğretim elemanlarına tebliğ edilmesi” denildi.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.