Impromıa Projesi gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı - Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından 2010 yılında kabul edilerek Hayatboyu Öğrenme Programı (Lifelong Learning Programme) tarafından fonlanarak...

Impromıa Projesi gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı - Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından 2010 yılında kabul edilerek Hayatboyu Öğrenme Programı (Lifelong Learning Programme) tarafından fonlanarak uygulanmaya başlanan IMPROMIA Yenilik Transferi projesi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan  “Kaymakamların Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi”nin İngilizce adı “Improving Management Skills of Provincial District Governors” olan proje ortak ülke ve kurumlarla 24 aylık süreç içinde tamamlandı.

Projede Türkiye’den Polis Akademisi Başkanlığı ve Türk İdareciler Derneği, İspanya’dan İçişleri Bakanlığı ve Castilla y Leon Teknoloji Enstitüsü, Fransa’dan İçişleri Bakanlığı ve Almanya’dan Avrupa Akademik Topluluğu yer aldı.

Yenilik Transferi Projeleri, Avrupa’da daha önce uygulanmış bir projenin veya ürünün transfer edilmesi anlamına gelmektedir. IMPROMIA projesi daha önce İspanya’da uygulanmış INNOMAN projesinin ülkemize adaptasyonu şeklinde tasarlandı.

Fransa ve İspanya İçişleri Bakanlıklarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen IMPROMIA projesiyle,  merkezi yönetimin taşra temsilcilerinin vakıf olması gerektiği düşünülen ideal vasıflar üzerinde yoğunlaşılarak, Mülki İdare Amirlerinin yönetim becerilerinin geliştirilmesinde yeni yöntem ve yaklaşımlar ortaya konulmaya çalışıldı. Proje ile öncelikle mesleğe yeni başlayan Kaymakam Adaları ve 4, 5, 6 ncı Sınıf ilçe Kaymakamları için genel bir ihtiyaç analizinin yapılması, ardından uygun eğitim modüllerinin oluşturulması hedeflenirken, bu süreçte 100 Mülki Amirle anketler ve mülakatlar gerçekleştirildi. İspanya ve Fransa İçişleri Bakanlığında görev yapan yöneticilerle beraber mukayese ve durum analizleri yapılarak  daha uygun ve yetkin özelliklerin kazanılması için modüller geliştirilmeye çalışıldı.

İhtiyaç analizi sonucunda ortaya çıkan “Eğitim Eylem Planı” ile özellikle olumsuz iç etkenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik mesleki eğitim modülleri oluşturuldu. Bunlar; olumsuz unsurların tamamını düzeltmekten ziyade, bir model olma özelliğini taşımakta ve bir anlamda mevcut mesleki eğitim modüllerine katkı yapıyor. IMPROMIA kapsamında oluşturulan modüller toplam 8 başlık altında sınıflandırılıyor.

Stres ve Kriz Yönetimi, Çatışma Yönetimi, Yönetim ve Liderlik, Stratejik Plan ve Performans Programı Hazırlama, Uygulama ve İzleme, İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Düşünme ve Stratejik Yönetim Teknikleri, “Zaman Yönetimi”, “Takım Yönetimi” ve “Liderlik”, Yerel Demokrasi ve İyi Yönetişim, Proje Döngüsü Yönetimi ve AB Fonları.

Mevcut veriler ve ortaya çıkan modüller,  Türkçe - İngilizce bir kitap ve farklı broşürler halinde basıldı. Kitap PDF formatında Türkiye’nin il ve ilçelerinde ve Bakanlık merkezinde görev yapan bütün Mülki İdare Amirlerine e-ileti yoluyla gönderildi Projenin Kapanış Konferansı 11-12 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da yapıldı. IMPROMIA çalışmalarının somut çıktılarını oluşturan kitap aşamalı olarak Valiliklere gönderildi.

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.