İMAR YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Büyükşehir statüsüne geçen Muğla’nın İmar Yönetmeliği yeniden düzenleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Ayşe Ünal, Muğla’nın imar yönetmeliği çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını...

İMAR YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Büyükşehir statüsüne geçen Muğla’nın İmar Yönetmeliği yeniden düzenleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Ayşe Ünal, Muğla’nın imar yönetmeliği çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Ayşe Ünal, 13 ilçenin İmar, Fen İşleri ve Şehircilik Müdürleri ile ilk defa bir araya geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda hem tanışma, hem de yaşanan en önemli sıkıntıların çözümüne yönelik sorular cevaplandırılırken, İmar İşleri Daire Başkanlığının mekân ve personel kadrolarının oturmasının ardından imar yönetmeliği çalışmaları başlayacağı açıklandı.

Muğla Büyükşehir İmar İşleri Daire Başkanı Ayşe Ünal, toplantıda, karşılaşılan acil sorun olarak ne görülüyorsa öncelikle bunların ele alınacağını belirtti. Ünal, “Elimizden geldiğince Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bizim çözebileceğimiz, yetkilerimiz dahilinde sizler rehberlik edeceğiz. İki kademeli bir sisteme geçiliyor. Dolayısı ile burada bizim hem başlangıç olarak, hem de devamlılığında ilkeleri çok iyi koyup, neler yapılması gerektiği ile ilgili olarak o iş akış şemasına koyup ona göre devam etmemiz ve ne yapacağımızı bilerek daha iyiye nasıl götürebiliriz eklemeleri de yaparak devam etmemizin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Toplantının devam eden safhalarında yasal olarak olmazsa olmazlarımız ve önceliklerimiz neler en sonunda bu konulara açıklık getirmek istiyorum” dedi.

Koordinatörlük görevini üstlenecek

Bir Bütünşehir modelini uygulamaya koyacaklarını belirten Ünal, “Alınacak olan kararların tek başına bir karar olmayacağı açık. Büyükşehir modelinin bir sınırı yok. Çünkü Büyükşehirin sınırları ilçelerimizin sınırlarından oluşuyor. Muğla Büyükşehirin sınırları 13 ilçenin sınırlarından oluşuyor. Dolayısı ile bizlerin görevi bir Koordinatör Daire Başkanlığı görevini yürütmek. 13 ilçe içerisindeki imar uygulamalı, şehircilik uygulamaları, çevre uygulamaları, fen işleri uygulamaları gibi hayata dair her şeyin koordine edilebilmesine ilişkin bir yapı. Bizler de sizlerin adına bu uygulamaları takip ve talep edecek bir yapının içindeyiz. Büyükşehir İmar İşleri Daire Başkanlığı olarak sizler ile bu tür toplantıları mümkünse ayda bir veya üç ayda bir yapmayı planlıyorum” dedi.

Uzmanlar çalışmalar başlıyor

Birçok uzmanın da içinde bulunduğu bir çalışma ile Muğla’nın imar yönetmeliği çalışmalarına başlayacaklarını açıklayan Muğla Büyükşehir İmar İşleri Daire Başkanı Ayşe Ünal, “Ama bunun için fiziki mekân ve personel durumunu oturtmamız için bir aylık bir süreye ihtiyacımız var. Sizler de bu arada İmar yönetmeliği ile ilgili 13 ilçe belediyesinin, 13 farklı uygulaması, 13 farklı yerinde imalatı ve tonlarca da o sorunu nasıl çözebiliriz diye de plan hükümleri var. Bunların rafineleştirilip, sıkıştırılıp bir hal yoluna konması gerektiğini düşünüyorum. Hazırlayacağımız yönetmelik genel kanun, özel kanunların ve onlara dayalı olarak çıkartılan yönetmeliklerin hükümlerine aykırı olamayacak. O nedenle standartlara uygun olarak bu işlemleri sürdürmemiz gerekiyor. Üretmeyi de büyük resmin bir parçası olarak yapacağız. Burada büyük resim de Muğla’dır. Daha büyük resim Ege ve en büyük resim de Türkiye. O büyük resmin parçası olmaya doğru adım atmamız gerekiyor” dedi.

Koordineli çalışma amaçlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 31 Mart 2014 tarihi itibari ile Muğla Belediyesi’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi olması ve 5216 sayılı kanun hükümleri, büyükşehir belediyesi ile büyükşehir sınırları içindeki tüm belediyeleri kapsadığını belirterek, “Muğla ili için en sağlıklı ve yaşanılabilir kararların alınması ilçe belediyelerimizin katkıları ile sağlanacaktır. Toplantı, 5393, 5216 ve ilgili diğer mevzuatın getirdiği görev ve sorumlulukları içeren yeni yapılanma sürecinde ilçe belediyelerimizin değerli önerileri ve ilçe belediyelerimizle koordineli çalışabilmenin de ilk temellerini oluşturmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.