İlk kitabını okulunda imzaladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Bahar Bilge, ilk kitabının imza gününü mezun olduğu okulda yaptı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2011 yılında...

İlk kitabını okulunda imzaladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Bahar Bilge, ilk kitabının imza gününü mezun olduğu okulda yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 2011 yılında mezun olan Bahar Bilge, tez için hazırladığı ilk kitabının imza gününü mezun olduğu okulda yaptı. Üniversite Fen Fakültesinde düzenlenen "Burdur'un İncisi Güney" kitabının imza gününe çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

Fakülte binası konferans salonunda okurları ile söyleyişi yapan 25 yaşındaki Yazar Bahar Bilge, kitaplarını imzaladı. Okurlarıyla sohbet eden Bilge, ilk kitabı hakkındaki soruları da cevaplandırdı.

Gazetecilere açıklama yapan Bahar Bilge, ilk kitabının üniversitede tez çalışması nedeniyle başladığını söyledi. Doğduğu şehri tanıtan ve kalıcı bir eser oluşturduğunu belirten Bilge, “Kitap, Burdur’un Güney adlı beldesi hakkında kültürel mahiyet, düğün-dernek her şeyi barındırıyor. Ben İzmir’de doğup büyüdüm. Aslen Burdurluyum. Böyle bir çalışmaya başlayacaksam önce doğduğum, büyüdüğüm yerden başlamalıyım diye düşündüm. Daha önce o yörede böyle bir çalışma yapılmadığını öğrendikten sonra karar verdim. Bugün çok gururlu bir günümdeyim. Çünkü hem doğduğum yere kalıcı bir eser bırakmış oluyorum, hem de o yörede araştırma yaptığım süre içinde oradaki insanlarla tanıştım ve onlardan çok şey öğrendim” dedi.

Kitabın basım aşaması ile birlikte 3 yıllık bir çalışma sonrasında yayın hayatına geçtiğini ifade eden Bilge, "Kitap yaklaşık 3 senemi aldı. Eğer nasip olursa ilerleyen zamanlarda da böyle bir çalışmaya adım atmak istiyorum. Daha öncesinde bulunduğum ve başkanlığını yaptığım Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Topluluğundan böyle bir davet geldi. Aslında 4 yılı aşkın bir süre Muğla'da olduğumdan dolayı burası evime geri dönüş oldu diyebiliriz” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.