İlk dönemin son zili çaldı

2013-2014 Örğtim Yılı 1. Döneminin son zili dün çaldı. Muğla’da 722 okulda eğitim ve öğretim gören 146 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiler.2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ilk yarı yılı sona erdi....

İlk dönemin son zili çaldı

2013-2014 Örğtim Yılı 1. Döneminin son zili dün çaldı. Muğla’da 722 okulda eğitim ve öğretim gören 146 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiler.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ilk yarı yılı sona erdi. Muğla il genelinde eğitim ve öğretim gören 146 bin 068 öğrenci 10 Şubat tarihine kadar sürecek tatile girdi. Muğla’da ilk yarı yıl tatili nedeniyle öğrencilere karne töreni Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda gerçekleşti. Törene Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, yoğun ve başarılı bir dönemin ardından dinlenmek öğretmen ve öğrencilerin hakkı olduğunu belirtti. Çınar, “Dinlenmek ve dikkatlerimizi toplamak ve daha başarılı olmak için hazırlık yapmaktır. Şunu iyi bilelim ki, kırık notun telafisi olur ama, kırık kalplerin telafisi olmaz. Çocuklarımızın her biri birer ayrı birey. Onlara fırsat verildiğinde çok güzel işler yapabiliyor ve başarılı olabiliyorlar. Çocuklarımızın karne sevincine ortak olalım. Öğrencilerimizi sembolik de olsa ödüllendirerek fark edildiklerini hissettirmek suretiyle motivasyonlarını arttıralım. Çocuğumuzun notlarını bir başkası ile kıyaslamayalım. Başkaları ile kıyaslamak yerine çocuğumuzun yeteneklerini keşfetmeli, bu yetenekler doğrultusunda onları yönlendirmeliyiz” dedi.

Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda düzenlenen karne töreninde birinci sınıfların karnelerini veren Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, öğrenciler ile yakından ilgilendi. Öğrencilerin karneleri törene katılan protokol tarafından verildi.

Muğla il genelinde 722 okulda 146 bin 068 öğrenci eğitim ve öğretim görürken, bu öğrencilerden 11 bin 884 okul öncesi, 49 bin 173 ilkokullarda, 44 bin 790 ortaokullarda ve 40 bin 221 öğrenci de orta öğretimde 6 bin 631 öğretmen tarafından eğitim ve öğretim hizmeti veriliyor. İkinci yarı yıl dönemi 10 Şubat 2014 Pazartesi günü başlayacak.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.