İlçe Başkanı Kemiksiz: “Tedbirsizliklerden dolayı ilçemiz etkilendi”

Muğla’nın Yatağan ilçesinde coronavirüs artış göstermesi sebebiyle, Yatağan CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz basın açıklamasında bulundu. Kemiksiz, “İlçemizde tedbirsizlikler nedeniyle bu salgından ne yazık ki fazlasıyla...

İlçe Başkanı Kemiksiz:  “Tedbirsizliklerden dolayı ilçemiz etkilendi”

Muğla’nın Yatağan ilçesinde coronavirüs artış göstermesi sebebiyle, Yatağan CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz basın açıklamasında bulundu. Kemiksiz, “İlçemizde tedbirsizlikler nedeniyle bu salgından ne yazık ki fazlasıyla etkilenmiş ve etkilenmeye devam etmektedir” dedi.

Mustafa Aktaş

Yatağan CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, Yatağan’da coronavirüsün artış gösterdiğini söyledi. Kemiksiz, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile birlikte sağlık kurumlarını ziyaret etti. İlçe yönetimi adına açıklama yapan Kemiksiz, “Yatağan’ımızı yönetenlere çağrımız derhal gerekli önlemleri almalarıdır” dedi.

Yatağan CHP İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz yaptığı açıklamada, “2019 Aralık ayında Çin’de başlayan ve hızla yayılan COVİD-19 salgını tüm dünyada yıkıcı etkilere yol açmış ve açmaya devam etmektedir. Ne yazık ki bu etkilerin artışında yeterli tedbirleri almayışımız başrol oynamaktadır. Aralık ayında ortaya çıkan bu salgının tehlikesi öngörülememiş, ülkemize girene kadar yurt dışı uçuşlarına müsaade edilmiş ve bu virüsün ülkemize girmesine adeta davetiye çıkarılmıştır. Ülkemizde salgının başlaması sonrası alınan tedbirlere bir süre sonra riayet edilmez olmuş ve ‘normalleşme’  süreci adı altında salgın sanki bitmiş gibi bir algı yaratılmıştır. İlk aşamada salgının merkez noktası olarak gösterilen İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerimizde şehirler arası geçiş yasağının kalkmasıyla salgın hızla tüm yurda yayılmıştır. Bu yasağın kalkışıyla ülkemizin gözbebeği konumunda olan Muğla’mıza akın olmuş ve göz göre göre bu yayılıma davetiye çıkarılmıştır.” şeklinde konuştu.

“YATAĞAN HALKININ ŞOVA DEĞİL, ÖNLEMLERE İHTİYACI VARDIR”

Kemiksiz açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Son günlerde Muğla’mızda oluşan manzaraları üzülerek izlemekte ve bu manzaraların sonuçlarından endişe etmekteyiz. İlçemizde tedbirsizlikler nedeniyle bu salgından ne yazık ki fazlasıyla etkilenmiş ve etkilenmeye devam etmektedir. Üzülerek söylemeliyiz ki Yatağan’ı yönetenler tıpkı ülkeyi yönetenler gibi gelmekte olan tehlikeyi fark edememiş ve gerekli önlemleri alamamışlardır. Salgının ilk başladığı dönemlerde kurulan dezenfekte tünelleri kurulduktan kısa bir süre sonra kullanılamaz duruma gelmiştir. Buna rağmen haftalardır bir açıklama yapılma gereği dahi duyulmamıştır. Bu tüneller yalnızca yanında fotoğraf çektirilip bir şeyler yapıyoruz izlenimi yaratmaya yetmiştir. Halbuki Yatağan halkının şu aşamada şova değil, ciddi önlemlere ihtiyacı vardır. Bir şeyler yapıyormuş izlenimi yaratan değil, gerçekten bir şeyler yapan yöneticilere ihtiyacı vardır. Tekrar belirtmek isteriz ki; salgın tüm şiddetiyle devam etmektedir. Ülkemiz ve Yatağan’ımızı yönetenlere çağrımız derhal gerekli önlemleri almalarıdır. Gerekirse vatandaşlarımızın evlerinde kalabilmesi için, onlarla ilgilenecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak ekipler kurulmalıdır. Test yapma sayıları arttırılarak vakaların gözden kaçmasının önüne geçilmeli ve filyasyon ekiplerine yardımcı olunmalıdır. Toplu yaşam alanlarında kamu kontrolü sağlanmalı, tedbirler arttırılmalı, toplu etkinliklerde sosyal mesafenin korunması sağlanmalıdır. Bu kurallara uymamız başta kendimize daha sonra çevremizdeki insanlara ve hayatı pahasına bu salgınla mücadele eden sağlık emekçilerine karşı bir yükümlülüktür. Bu vesile ile COVİD-19 salgının etkininden etkilenmiş tüm hemşerilerimize acil şifalar dileriz. Gerekli önlemler ve dikkatli hamlelerle bu salgının üstesinden geleceğimize inancımız tamdır”

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.